Ολοήμερο και σε απομονωμένες περιοχές

Ολοήμερο και σε απομονωμένες περιοχές
EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Σε ειδικές περιπτώσεις δεν θα ισχύσει ο περιορισμός των 60 μαθητών

 

Παράθυρο για την λειτουργία Ολοήμερων Προγραμμάτων και σε σχολεία που αριθμούν λιγότερους από 60 μαθητές, εφόσον βρίσκονται σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές, «ανοίγει» το Υπουργείο Παιδείας.

Το πρόγραμμα, όπως είναι γνωστό, εφαρμόζεται σε δημοτικά σχολεία, μόνον αν ο αριθμός των μαθητών ξεπερνάει τους 60 και από αυτούς οι 15 συμμετέχουν στο ολοήμερο, ανεξαρτήτως αν οι γονείς τους είναι άνεργοι ή εργαζόμενοι.

Στην περίπτωση που αλλάξει ο αριθμός των μαθητών που παρακολουθούν το ολοήμερο και μείνουν λιγότεροι από 15 το πρόγραμμα διακόπτεται.

Τώρα, όπως ανακοίνωσε η υφυπουργός κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου, απατώντας σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, η βουλευτής της ΝΔ κυρία Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, το υπουργείο εξετάζει το πρόγραμμα να εφαρμοστεί και σε σχολεία ακριτικών και δυπρόσιτων, έστω και αν δεν πληρούν το κριτήριο των 60 μαθητών.

Κριτήριο για την επέκταση του προγράμματος αποτελούν, με αυτό το σκεπτικό, οι «εξαιρετικές περιπτώσεις ειδικών λειτουργικών συνθηκών», όπως για παράδειγμα η νησιωτικότητα, η ορεινότητα, οι δυσχέρειες πρόσβασης και τα χαμηλά εκπαιδευτικά αποτέλεσματα.

Προϋπόθεση, πάντως, για να λειτουργήσει το πρόγραμμα και σε αυτά τα σχολεία, παραμένει να παρακολουθούν το ολοήμερο τουλάχιστον οι 15 από τους μαθητές.

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=410133

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *