Ούτε σε τριτοκοσμική χώρα δεν θα επέτρεπαν οι τοπικοί «άρχοντες» την έκθεση των παιδιών σε εστίες μόλυνσης, πόσο μάλλον, όταν πρόκειται για μαθητές νηπιαγωγείου ενός μεγάλου νησιού της χώρας μας.

Δυστυχώς, εν έτει 2011, νήπια αναγκάζονται να κάνουν τα μάθημά τους, σε απόσταση αναπνοής από σταθμευμένα απορριμματοφόρα του Δήμου, από τα οποία αναδύονται οσμές και αποτελούν εστίες μόλυνσης, την ώρα του

Νήπια κάνουν μάθημα δίπλα σε απορριμματοφόρα

διαλείμματος.

Όλα αυτά εκτυλίσσονται στο χώρο της πρώην Μαυρογενείου Σχολής, όπου σήμερα στεγάζεται το 3ο Νηπιαγωγείο Σάμου και η Νοσηλευτική Σχολή, σύμφωνα με την εφ. Σαμιακή Γνώμη.

Τον τελευταίο καιρό, το προαύλιο της Σχολής χρησιμοποιείται πέραν των άλλων, και για στάθμευση των απορριμματοφόρων οχημάτων του Δήμου. Το γεγονός αυτό θα έπρεπε να ευαισθητοποιήσει τους αρμοδίους του Δήμου, αφού προφανώς μια τέτοια συνύπαρξη απορριμματοφόρων οχημάτων και εκπαιδευτηρίων, εγκυμονεί κίνδυνο για την υγεία των λιλιπούτειων, αλλά και των μαθητών της Νοσηλευτικής Σχολής.

Μετά από αυτοψία τον περασμένο Οκτώβριο, η Δ/νση Υγείας της Ν.Α. Σάμου απέστειλε έγγραφο προς τη Δημοτική Αρχή για την άμεση απομάκρυνση των οχημάτων.

Έκτοτε, αν και έχουν παρέλθει σχεδόν τέσσερις μήνες, ο Δήμος Βαθέος Σάμου εξακολουθεί να επιτρέπει τη στάθμευση των απορριμματοφόρων στο χώρο, επιδεικνύοντας… πλήρη αδιαφορία για τη δημόσια υγεία!

Ας ελπίσουμε η νέα Δημοτική Αρχή του «καλλικρατικού» Δήμου, να επιληφθεί συντόμως του θέματος.

 

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=239498&cid=4

Διαβάστε επίσης...

Αύξηση 9,8% των επισκεπτών στα μουσεία της χώρας το 2018

TweetΑυξημένος κατά 9,8% ήταν πέρυσι ο αριθμός των επισκεπτών στα μουσεία της χώρας, ενώ στους …

Οι πλαστικές μπάλες στους παιδότοπους κρύβουν κινδύνους για τα παιδιά

TweetΜια έρευνα που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Infection Control διαπίστωσε ότι οι πλαστικές μπάλες που υπάρχουν τόσο …

Τομ Χόμπσον: Αφήστε τα παιδιά να κανουν λάθη για να πετύχουν

TweetΤης Αναστασίας Τσιβγούλη «Αφήστε τα παιδιά να παίξουν, να λερωθούν, να χτυπήσουν, να κάνουν λάθη. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *