Πρόεδρος της Δημοκρατίας : “Πυρήνας” αλλά και “Εστία” της οικογένειας είναι η Μητέρα

Τη σημασία της οικογένειας στους σημερινούς χαλεπούς καιρούς, υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος στο μήνυμά του για την Ημέρα της Μητέρας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισημαίνει πως «αποτελεί γεγονός αδιαμφισβήτητο, ιστορικώς και κοινωνικώς, ότι «πυρήνας» αλλά και «εστία» της οικογένειας είναι η Μητέρα. Πολύ περισσότερο τούτο ισχύει για μας, τους Έλληνες δεδομένου ότι ως Λαός και ως Έθνος έχουμε βιώσει-και βιώνουμε διαρκώς-τη νοηματική ιερότητα της Μάνας, μέσα από την διαχρονική ανιδιοτελή προσφορά της, η οποία όταν χρειάσθηκε άγγιξε τα όρια της αυτοθυσίας. Και μάλιστα, τουλάχιστον κατά κανόνα, με συμπεριφορά απαράμιλλης ταπεινότητας, που διδάσκει την αναγκαία-με την έννοια του μέτρου-τιθάσευση του ανθρώπινου «εγώ» και τον κατά προορισμό προσανατολισμό του στο ελπιδοφόρο και σωτήριο «εμείς».

Ταυτόχρονα, ο κ.Παυλόπουλος σημειώνει ότι η πλήρης συναίσθηση του ρόλου της Μάνας, κατά το παρελθόν αλλά και για το μέλλον, μας διδάσκει επίσης ότι «οι σύμφυτες με τον ‘Ανθρωπο και την κοινωνία αξίες και τα αντίστοιχα ιδανικά δεν είναι δυνατόν να αλλοιωθούν-και , πολύ περισσότερο, να παρακμάσουν οριστικώς-δίχως τούτο να σημαίνει, μοιραίως, και το τέλος της ανθρώπινης ύπαρξης κατά την καταγωγή της, κυρίως δε κατά τον προορισμό της».

Διαβάστε επίσης...

“Το Ολοκαύτωμα στη νήσο των Δικαίων” – «Φάρος» μέσα στις προκλήσεις το θάρρος και η ανθρωπιά των Ζακυνθινών

TweetΜε κάθε τρόπο αναδείχθηκε το ιστορικό γεγονός της διάσωσης των Εβραίων στη Ζάκυνθο, της μοναδικής …

Καταργείται η Αργία των Τριών Ιεραρχών και για τα Φροντιστήρια με ΥΑ

TweetΥπεγράφη από την Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττα Μ. Μακρή, η με αριθμ. 8778/Ν1/26-01-2024  απόφαση …

1ο Διεθνές Παιδαγωγικό Συνέδριο της ΔΙ.Π.Ε. Πιερίας

Tweet Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας διοργανώνει, σε συνεργασία με την Περιφερειακή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *