60.788 παιδιά υποστηρίχθηκαν συνολικά το α’ εξάμηνο του 2019 από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

60.788 παιδιά υποστηρίχθηκαν συνολικά το Α’ εξάμηνο του 2019 πανελλαδικά από το «Χαμόγελο του Παιδιού», σύμφωνα με τα στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα ο οργανισμός, κάνοντας τον καθιερωμένο απολογισμό του πολυσχιδούς έργου του.

Ο παραπάνω αριθμός αφορά είτε περιπτώσεις βίας, ζητήματα φτώχειας, θέματα υγείας, όπου παιδιά ή και οικογένειες τους δέχτηκαν στήριξη και συμβουλευτική, είτε διαδραστικές και ενημερωτικές παρεμβάσεις. Εξαφανίστηκαν 59 παιδιά και αναζητήθηκαν, εκ των οποίων εντοπίστηκαν τα 51 και για 3 παιδιά ο οργανισμός προχώρησε σε διακρατικές συνεργασίες. 2.312 παιδιά απασχολήθηκαν δημιουργικά στο αεροδρόμιου «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας. 124.896 κλήσεις έλαβαν οι τηλεφωνικές γραμμές 1056 (Εθνική Γραμμή SOS), 116000 (Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά) και 116111 (Ευρωπαϊκή Γραμμή Στήριξης Παιδιών & Εφήβων).

«Πίσω από κάθε αριθμό υπάρχει μια μοναδική και ξεχωριστή ιστορία», ανέφερε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου» Κώστας Γιαννόπουλος, προσθέτοντας ότι «στόχος μας είναι η ευημερία των παιδιών και των οικογενειών τους».

Την υψηλή ποιότητα παροχής υπηρεσιών του «Χαμόγελου» προς τα παιδιά και τον πολύ σημαντικό αντίκτυπο, που έχουν αυτές στον ψυχισμό τους, τόνισε ο κ. Αγγελόπουλος, περιγράφοντας τον καιρό, που η κόρη του νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παίδων και απασχολείτο δημιουργικά από ομάδα του οργανισμού. Το πρώτο εξάμηνο του 2019 4.935 παιδιά έλαβαν αντίστοιχη φροντίδα και παιχνίδι στα νοσοκομεία Παίδων.

Επιπλέον, σημαντικές ενέργειες έλαβαν χώρα ή ολοκληρώθηκαν από το «Χαμόγελο του Παιδιού» κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Πανελλήνιο Κέντρο Υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας του οργανισμού, καθώς και το 1ο Πολυϊατρείο του «Χαμόγελου» στο κέντρο της Αθήνας. Ο οργανισμός διοργάνωσε διεθνές συνέδριο με θέμα τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών και τη στήριξή τους και σε συνεργασία με την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια εκπαιδευτικών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, για τη διαχείριση περιστατικών εξαφάνισης παιδιών.

Τέλος, άρχισε η λειτουργία του χώρου δημιουργικής απασχόλησης παιδιών στις εγκαταστάσεις της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, ενώ, όπως πληροφόρησε ο κ. Γιαννόπουλος, υπάρχουν αιτήματα για να δημιουργηθούν παρόμοιοι χώροι και σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Συνεχίζεται, επίσης, η στήριξη των πυρόπληκτων στο Μάτι, Νέο Βουτζά και Κόκκινο Λιμανάκι της Ραφήνας τόσο υλικά, με εξοπλισμό συσκευών, επίπλων κλπ, όσο και συμβουλευτικά σε όποιες οικογένειες το χρειάζονται.

Διαβάστε επίσης...

Μήνυμα της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως για τη νέα σχολική χρονιά 2022-2023

Tweet Αγαπητές μαθήτριες και αγαπητοί μας μαθητές, Αγαπητοί και αγαπητές εκπαιδευτικοί, Η φετινή σχολική χρονιά …

Όλα τα ονόματα των 31.846 αναπληρωτών

TweetΠροσλήψεις 31.846 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, στη Γενική Εκπαίδευση και στα …

Αυτά είναι τα σχολεία που θα σχολάνε στις 17:30 – Ξεκινά το νέο διευρυμένο Ολοήμερο

TweetΤο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά) οι οποίες θα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *