6-03-13 Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο –Εκδήλωση

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς σε συνεργασία με το Εθνικό Δίκτυο κατά της Ενδοσχολικής Βίας και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, οργανώνει αύριο -Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο- εκδήλωση με θέμα την βία στα σχολεία . Στόχος της, η ανάδειξη του προβλήματος με στόχο την αντιμετώπιση του, μέσα από την ενημέρωση και την  ευαισθητοποίηση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα βραβευθούν οι  Σχολικές Μονάδες και οι  ομάδες  μαθητών, που αναδείχθηκαν νικητές, κατά το σχολικό έτος 2012-2013, στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας Αφίσας και Βίντεο στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Ο διαγωνισμός, με τίτλο: «Ενδοσχολική Βία – Συμβιώνοντας στο Σχολείο», ήταν μια πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, έγινε  στο πλαίσιο της εκστρατείας του Εθνικού Δικτύου κατά της Βίας στο Σχολείο και είχε τη συμμετοχή 95 Σχολικών Μονάδων από όλη σχεδόν την Ελλάδα .

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ομάδες μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  θα συζητήσουν -παρουσία ακροατηρίου- με τον Συνήγορο  για τα Δικαιώματα του Παιδιού και θα παρουσιάσουν  εμπειρίες  και καλές πρακτικές, σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας και της επιθετικότητας ανάμεσα σε μαθητές.
Παράλληλα,  οι επιστημονικοί συνεργάτες της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων(ΕΨΥΠΕ), οι οποίοι υλοποιούν εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατά της ενδοσχολικής βίας σε Δημοτικά σχολεία της Αττικής, θα συζητήσουν με εκπαιδευτικούς και γονείς για το πρόβλημα της βίας στο σχολείο, με θέμα: «Εκφοβισμός και Βία στο Σχολείο».
Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν περίπου 400 μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από πολλά σχολεία της χώρας, καθώς και εκπαιδευτικοί, γονείς  και μέλη της επιστημονικής κοινότητας που ασχολούνται με θέματα προστασίας δικαιωμάτων του παιδιού και μελέτης των φαινομένων της ενδοσχολικής βίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  στην Αίθουσα εκδηλώσεων JacquelinedeRomilly, του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού (Α. Παπανδρέου 37, Μαρούσι Τ.Κ. 15180) ώρα 10:00-14:00.

Διαβάστε επίσης...

Κρησφύγετο Ρώσων κατασκόπων αποκαλύφθηκε στην Χαλκιδική από τον θάνατο ενός Τσέχου

TweetΚρησφύγετο Ρώσων κατασκόπων στην Χαλκιδική, αποκάλυψε ο θάνατος ενός Τσέχου, υπηκόου ρωσικής καταγωγής, πριν από …

Το Belem μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα και περνάει από την Γέφυρα Ρίου -Αντιρρίου (video)

TweetΜε το εντυπωσιακό τρικάταρτο ιστιοφόρο Belem, ξεκίνησε η Ολυμπιακή Φλόγα το ταξίδι της, με προορισμό …

e-Καταναλωτής: Σε λειτουργία η νέα πλατφόρμα

TweetΗ αναβαθμισμένη νέα πλατφόρμα e-Καταναλωτής είναι από σήμερα διαθέσιμη σε όλους τους καταναλωτές, χρήστες του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *