Η ανακοίνωση για την πρόσληψη 24000 εκπαιδευτικών: Αλλη μια προσπάθεια παραπλάνησης της εκπαιδευτικής κοινότητας

Την προηγούμενη ημέρα της ψήφισης του νομοσχεδίου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση επέλεξε η κυβέρνηση για να αποφασίσει και να ανακοινώσει την έγκριση των πιστώσεων για την πρόσληψη αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2011-2012. Καθόλου τυχαίο: ο εκπαιδευτικός κόσμος βρισκόταν σε αναβρασμό και γινόταν λόγος για ενιαίο πανεκπαιδευτικό μέτωπο από την πρωτοβάθμια ως την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Και, φυσικά, αμέσως ξεκίνησαν και οι σχετικές διαρροές προς τον τύπο σε μια προφανή προσπάθεια παραπλάνησης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Έτσι, λίγες ώρες αργότερα είδαμε άρθρα με πηχυαίους τίτλους του τύπου «Προσλήψεις 24.000 εκπαιδευτικών». Για να φτάσουν, βέβαια, σε αυτόν τον αριθμό χρειάστηκε να προσθέσουν τις προσλήψεις μονίμων, αναπληρωτών και ωρομισθίων σε πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση και στους εποπτευόμενους φορείς, ακόμα και σε κατασκηνώσεις, προκειμένου να καταλήξουν στον αριθμό 23.137, τον οποίο στρογγυλοποιούσαν ακολούθως σε 24.000.

Είδαμε, επιπλέον, άρθρο που υποστήριζε ότι οι προσλήψεις 20.720 αναπληρωτών και ωρομισθίων στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι αυξημένες κατά 32% σε σχέση με τους 15.700 που, όπως αναφέρεται, προσλήφθηκαν την περασμένη χρονιά σε αυτές τις κατηγορίες. Για να κάνουμε συγκρίσεις, όμως, πρέπει να συγκρίνουμε όμοια δεδομένα. Η αλήθεια είναι ότι με την αντίστοιχη περσινή απόφαση (26/8/2010) εγκρίνονταν πιστώσεις για προσλήψεις 15.760 αναπληρωτών και 10.800 ωρομισθίων, δηλαδή 26.560 συνολικά. Δεν γνωρίζω εάν σε αυτό τον αριθμό συμπεριλαμβάνονταν και οι περίπου 5.500 που, με βάση τα στοιχεία που παραθέτει ο Δ. Μπράτης, προσελήφθησαν πέρσι μέσω ΕΣΠΑ. Εάν κάνουμε το βολικό για την κυβέρνηση σενάριο εργασίας ότι συμπεριλαμβάνονταν, τότε και πάλι ο αριθμός των αναπληρωτών και ωρομισθίων για τους οποίους εγκρίθηκαν φέτος πιστώσεις είναι μειωμένος κατά 5.840 σε σχέση με πέρσι.

Προκύπτει, λοιπόν, το συμπέρασμα ότι οι φετινές προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων (με βάση τις εγκεκριμένες πιστώσεις) δε θα είναι στο 50% των περσινών, όπως δήλωναν οι αρμόδιοι, αλλά περισσότερες. Ας μην μας κοροϊδεύουν, όμως, ότι θα είναι περισσότερες ή ακόμα και ίσες με πέρσι. Για τους δύσπιστους, παραθέτω το σύνδεσμο με την αντίστοιχη περσινή απόφαση:

http://www.alfavita.gr/artro.php?id=7951

Ρούλα Παπαδοπούλου, Εκπαιδευτικός

 

http://www.alfavita.gr/artro.php?id=43329


Διαβάστε επίσης...

Meteo: Καταφτάνει η “ψυχρή λίμνη” – Η νέα κακοκαιρία θα κρατήσει μέχρι την Πέμπτη και θα είναι επίμονη

TweetH νέα κακοκαιρία που αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα πλησιάζει, καθώς η ψυχρή λίμνη από …

Πώς βγάζω νέα ταυτότητα: Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα – Αναλυτικά η διαδικασία

TweetΑύριο, Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να «ανέβει» στο gov.gr η ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου θα μπορούν …

Το ωράριο των εκπαιδευτικών της παράλληλης – Τι λέει η ΔΟΕ και τι υποστηρίζει η ένωση Διευθυντών Σχολικών Μονάδων

TweetΗ ΔΟΕ εξέδωσε ανακοίνωση πως παραβιάζονται τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών της παράλληλης στήριξης. Στην …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *