Η απάντηση του Υπ. Παιδείας για τη μη συγκρότηση των Συμβουλίων Επιλογής Σχολικών Συμβούλων και Διευθυντών Εκπαίδευσης στην Π.Ε.

Δημήτρης Μπράτης
Η απάντηση του Υπ. Παιδείας για τη μη συγκρότηση των Συμβουλίων Επιλογής Σχολικών Συμβούλων και Διευθυντών Εκπαίδευσης στην Π.Ε. 
 
 
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
                                                                           
 
Με έκπληξη διάβασα, στο υπ. αριθμ. Φ353.1/6/31068/Δ1/6-3-2013 έγγραφο, την απάντηση που μου έστειλε η αρμόδια Δ/νση προσωπικού του Υπ. Παιδείας, σχετικά με τη μη λειτουργία των Συμβουλίων Επιλογής Δ/ντών Εκπαίδευσης και Σχολικών Συμβούλων. Στο έγγραφο αναφέρεται ότι η θητεία των μελών έληξε στις 31/12/2012, ενώ είναι γνωστό ότι το Συμβούλιο Δ/ντών Εκπαίδευσης δε λειτουργεί από το Δεκέμβρη του 2011 (15 μήνες τώρα) και των Σχολικών Συμβούλων από το Νοέμβρη του 2012, λόγω συνταξιοδότησης των Προέδρων τους.  
Αν αυτή είναι η απάντηση του Υπ. Παιδείας, ότι δηλαδή εδώ και 15 μήνες «τα εν λόγω συμβούλια είναι σε… διαδικασία συγκρότησης» και 8 μεγάλες περιοχές της χώρας δεν έχουν Δ/ντές Εκπαίδευσης, επιλεγμένους από το αρμόδιο Συμβούλιο, τότε αυτό είναι ένα ακόμη δείγμα για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει το Υπουργείο Παιδείας τα εκπαιδευτικά θέματα.
Συνημμένα σας κοινοποιώ την απάντηση του Υπ. Παιδείας και το ερώτημα που είχα υποβάλει.
 
hellasedu.gr

Διαβάστε επίσης...

Ενωτικό το νέο ΔΣ της ΔΟΕ – Νέος Πρόεδρος ο Σπύρος Μαρίνης

TweetΠραγματοποιήθηκαν στις 29/6/2024 αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Δ.Σ. και Ε.Ε. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, …

Ονομαστικές καταστάσεις όσων δεν συνέπραξαν με την Αξιολόγηση ζητά ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΙΘΑ

Tweet Μετά από εντολή του Υπουργού Παιδείας το Υπουργείο Παιδείας ζητά από τα Στελέχη Εκπαίδευσης …

Το Δημοτικό Σχολείο Αγναντερού στο πρόγραμμα Erasmus+ «Climate is the future»

Tweet Το περιβάλλον και η κλιματική αλλαγή αποτελούν μία από τις βασικές προτεραιότητες του προγράμματος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *