Πύργος: Διαμαρτυρία των γυμναστών για εκτέλεση των καθηκόντων τους από δασκάλα

Την ώρα που δεκάδες πτυχιούχοι καθηγητές φυσικής αγωγής παραμένουν άνεργοι στην Ηλεία η καταγγελία του κλάδου τους πως δασκάλα σε 12θέσιο σχολείο εκτελεί και χρέη γυμνάστριας προκαλεί αντιδράσεις στο χώρο.Όπως αναφέρει η διαμαρτυρία – καταγγελία των πτυχιούχων καθηγητών φυσικής αγωγής: «Με αφορμή την ανάληψη διδασκαλίας του μαθήματος Φυσικής Αγωγής με πλήρες ωράριο από αναπληρώτρια δασκάλα σε 12/θεσιο Δημοτικό σχολείο Πύργου , οι πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής διορισμένοι σε Α/Βάθμια και Β/Βάθμια και αδιόριστοι του νομού Ηλείας ενημερώνουμε και καταγγέλλουμε την ορθότητα αυτής της ενέργειας.

 

Η διδασκαλία του μαθήματος Φυσικής Αγωγής στην Α/Βάθμια εκπαίδευση από την ειδικότητα ΠΕ70 θέτει σε κίνδυνο την υγεία του μαθητή και δεν εστιάζει σε ολόκληρο το παιδί συμπεριλαμβανομένου των γνωστικών ,συναισθηματικών και ψυχοκινητικών πτυχών του.

 

Γι αυτό υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα μας στην εργασία και το δικαίωμα όλων των μαθητών στην ορθή και ολοκληρωμένη μάθηση που ομοίως προασπίζονται από το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους.

 

Καλούμε την αρμόδια Διεύθυνση Α/Βάθμιας εκπαίδευσης να ανακαλέσει την ενέργεια αυτή και να τοποθέτηση καθηγητή Φυσικής Αγωγής στη συγκεκριμένη θέση» καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους οι πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής νομού Ηλείας.

 

 

 eproini.gr

Διαβάστε επίσης...

Meteo: Καταφτάνει η “ψυχρή λίμνη” – Η νέα κακοκαιρία θα κρατήσει μέχρι την Πέμπτη και θα είναι επίμονη

TweetH νέα κακοκαιρία που αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα πλησιάζει, καθώς η ψυχρή λίμνη από …

Πώς βγάζω νέα ταυτότητα: Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα – Αναλυτικά η διαδικασία

TweetΑύριο, Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να «ανέβει» στο gov.gr η ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου θα μπορούν …

Το ωράριο των εκπαιδευτικών της παράλληλης – Τι λέει η ΔΟΕ και τι υποστηρίζει η ένωση Διευθυντών Σχολικών Μονάδων

TweetΗ ΔΟΕ εξέδωσε ανακοίνωση πως παραβιάζονται τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών της παράλληλης στήριξης. Στην …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *