Γράμμα στον Στουρνάρα “Κρυώνω στο σπίτι μου”

 

 

«Κύριε Στουρνάρα
Σας γράφω την ώρα που μαζί με εκατομμύρια Έλληνες πολίτες υποφέρουμε από το ψύχος μέσα στο ίδιο μας το σπίτι».
 
Με αυτή τη φράση ξεκινά το γράμμα που αποστέλλουν «κατεψυγμένοι» πολίτες της χώρας στον υπουργό Οικονομικών στο πλαίσιο της διαδικτυακής πρωτοβουλίας με τίτλο «Εσύ κρυώνεις σπίτι σου;» που έχει αναλάβει το ελληνικό γραφείο της Greenpeace.
 
Όπως επισημαίνεται στο κείμενο που αποστέλλεται μέσω mail, το πρόβλημα αναδείχθηκε από την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και την κρίση, τα βαθύτερα αίτια εντοπίζονται στην ακαταλληλότητα των σπιτιών να παρέχουν οικονομική και αποδοτική θέρμανση.
Οι πολίτες με την επιστολή τους ζητούν από τον Γιάννη Στουρνάρα να υποστηρίξει και να προωθήσει επενδύσεις σε ένα μαζικό πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης των κτηρίων. Επενδύσεις που συμβάλλουν στη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας ενώ καταπολεμούν την ενεργειακή φτώχεια και ανισότητα.
 
Όπως επισημαίνει η Greenpeace, δεν είναι δυνατόν να βαφτίζεται  ως βασικό μέτρο ανάπτυξης «η επένδυση 7 δισ  ευρώ για νέους αυτοκινητοδρόμους που θα διαχειριστούν λίγες μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες της χώρας», τη στιγμή που με τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να υλοποιηθούν επενδύσεις στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας που θα αντιστοιχούσαν με:
 
-την ενεργειακή αναβάθμιση 300.000-500.000  παλαιών και (ενεργειακά) ακατάλληλων κατοικιών
 
-τη μείωση του λογαριασμού θέρμανσης και ψύξης κατά 50% ή ισοδύναμα κατά 150-250 εκατ. ευρώ σε αντίστοιχες χιλιάδες νοικοκυριά ετησίως
 
-ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά, πραγματική ενίσχυση του εισοδήματός τους, μείωση της ενεργειακής φτώχειας και ανισότητας.
 
 -τη δημιουργία 43.000 θέσεων εργασίας στον ευρύτερο κτιριακό τομέα μοιρασμένες σε όλη τη χώρα (και περίπου άλλες 65.000 θέσεις εργασίας στην ευρύτερη οικονομία από την τόνωση της κατανάλωσης).
 
-αποτελεσματική αντιμετώπιση της ρύπανσης (τύπου αιθαλομίχλης).
 
-αντιμετώπιση της αλόγιστης καταστροφής των δασών για καύσιμη ύλη.
 
-μείωση των εισαγωγών πετρελαίου κατά 100-150.000 τόνους ετησίως.
 -τόνωση της ελληνικής βιομηχανίας (ηλιακοί θερμοσίφωνες, λέβητες βιομάζας κα).
 
Το Ποντίκι-alfavita.gr

Διαβάστε επίσης...

Έγκριση Αδειών Εισόδου Εκπροσώπων αναγνωρισμένων Αθλητικών Ομοσπονδιών και Φορέων στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Ε.) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.) για το σχολικό έτος 2023-2024

TweetΗ απόφαση έγκρισης αδειών ΕΔΩ 

Άνοιξε εκ νέου, από σήμερα 27/9 το σύστημα για το στεγαστικό επίδομα ακαδημαϊκού έτους 2022-2023

TweetΤην υποβολή αιτημάτων για το στεγαστικό επίδομα ακαδημαϊκού έτους 2022-2023, θα επιτρέπει, εκ νέου, από …

Υπενθύμιση Προκήρυξης εξετάσεων για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Β’ εξεταστικής περιόδου 2023

TweetΑπό το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού υπενθυμίζεται ότι το χρονικό διάστημα για την καταχώριση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *