Σύσσωμο το Υπηρεσιακό Συμβούλιο ενός Νομού κινδυνεύει να τεθεί σε αργία!!!

Όταν το θεσπισμένο από Διεθνείς Συμβάσεις “τεκμήριο της αθωότητας” καταργείται στη ουσία …. συμβαίνουν και αυτά:

Όπως καταγγέλει η ΔΟΕ ένα ολόκληρο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Επιλογής κινδυνεύει να τεθεί σε διαθεσιμότητα!!

Αν κατηγορείται το συμβούλιο δίκαια ή άδικα ας το αποφασίσει η δικαιοσύνη αλλά η τρανταχτή αυτή περίπτωση δείχνει το αδιέξοδο στο οποίο θα βρεθεί ολόκληρη η δημόσια διοίκηση αν αρχίσουμε να αλληλομηνυόμαστε μεταξύ μας.

 

Ας μην ανησυχούμε όμως μόνο όταν το σύστημα τρώει τα παιδιά του.Η ΔΟΕ για παράδειγμα δεν θα έπρεπε να εξετάσει και το αν ο συνάδελφος που έφτασε στο σημείο να μηνύσει ολόκληρο συμβούλιο επιλογής έχει δίκιο ή όχι;

 

Δείτε τι καταγγέλει η ΔΟΕ σήμερα: 

 

Αρ. Πρωτ:1865

Αθήνα 29/1/2013

 

Προς

1. Τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

κ. Αντώνη Μανιτάκη

Κοιν.

1. Υπουργό Παιδείας

κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο

2. Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

3. Μ.Μ.Ε.

 

 

Θέμα: Αργία μελών Συμβουλίου Επιλογής Διευθυντών Π.Ε. Καρδίτσας

 

Κύριε Υπουργέ,

            Σύμφωνα με τον Ν.4093/2012, η παραπομπή υπαλλήλου στο Πειθαρχικό Συμβούλιο ή σε ποινική δίκη για παράβαση καθήκοντος, συνεπάγεται αυτοδίκαιη αργία. Οι συνέπειες του συγκεκριμένου νομοθετήματος είναι τρομακτικές, καθώς το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων είναι εκτεθειμένο στη διάθεση του οποιουδήποτε προχωρήσει σε ένδικα μέσα για οποιοδήποτε λόγο, από τον πιο σοβαρό ως τον πιο ασήμαντο.

            Με δεδομένο τον τεράστιο όγκο υποθέσεων που εκκρεμούν στην ελληνική δικαιοσύνη, καθώς και τους αργούς ρυθμούς απονομής της, γίνεται αντιληπτό πως βρισκόμαστε μπροστά σε πρωτοφανείς καταστάσεις ομηρείας και ανάλγητης οικονομικής και κοινωνικής εξόντωσης των εργαζόμενων, οι οποίοι τίθενται σε αργία (με ό,τι αυτό συνεπάγεται) μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση!!

            Πέρα από το πρωτόγνωρο γεγονός της κατάργησης του τεκμηρίου της αθωότητας, έχουμε και τη δημιουργία περιβάλλοντος εκφοβισμού και τρομοκρατίας στις σχολικές μονάδες και στην εκπαίδευση γενικότερα.

            Δείγμα της εντελώς παράλογης και απαράδεκτης ρύθμισης, είναι η περίπτωση του Συμβουλίου Επιλογής  Διευθυντών στην Καρδίτσα, όπου και τα 7 μέλη του (Δ/ντής Εκπαίδευσης, διορισμένα και αιρετά μέλη, Σχολικοί Σύμβουλοι) καθώς και η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας που επικύρωσε την απόφαση, παραπέμπονται σε δίκη. Ταυτόχρονα η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας τους παραπέμπει και στα αρμόδια Πειθαρχικά Συμβούλια (με αποτέλεσμα την αυτοδίκαιη αργία) με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Όλα αυτά προέκυψαν μετά από υποβολή μήνυσης για τη διαδικασία επιλογής Διευθυντών σχολείων που έγινε το 2011, από υποψήφιο που θεώρησε πως αδικήθηκε στην προφορική συνέντευξη (Σας επισυνάπτουμε ανακοίνωση του Συλλόγου Π.Ε. Καρδίτσας).

            Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ζητά άμεσα συνάντηση μαζί σας για το συγκεκριμένο θέμα, απαιτώντας την κατάργηση του απαράδεκτου, επικίνδυνου και αντιδημοκρατικού νομικού πλαισίου (Ν.4093/2012). 

 

 

Διαβάστε επίσης...

Κρησφύγετο Ρώσων κατασκόπων αποκαλύφθηκε στην Χαλκιδική από τον θάνατο ενός Τσέχου

TweetΚρησφύγετο Ρώσων κατασκόπων στην Χαλκιδική, αποκάλυψε ο θάνατος ενός Τσέχου, υπηκόου ρωσικής καταγωγής, πριν από …

Το Belem μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα και περνάει από την Γέφυρα Ρίου -Αντιρρίου (video)

TweetΜε το εντυπωσιακό τρικάταρτο ιστιοφόρο Belem, ξεκίνησε η Ολυμπιακή Φλόγα το ταξίδι της, με προορισμό …

e-Καταναλωτής: Σε λειτουργία η νέα πλατφόρμα

TweetΗ αναβαθμισμένη νέα πλατφόρμα e-Καταναλωτής είναι από σήμερα διαθέσιμη σε όλους τους καταναλωτές, χρήστες του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *