Ανακοίνωση της ΔΟΕ για την έκδοση πιστοποιητικού υγείας από τους εκπαιδευτικούς του Ολοήμερου

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. μετά από ενημέρωση των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αλεξανδρούπολης, Καβάλας και Ξάνθης δηλώνει τα ακόλουθα:

• Οι εγκύκλιοι του Υπουργείου Υγείας που αφορούν στην απόκτηση πιστοποιητικού υγείας εργαζομένων που απασχολούνται σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος ή και έχουν άμεση επαφή με τρόφιμα, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το χώρο της εκπαίδευσης. Ο ρόλος του εκπαιδευτικού είναι καθαρά παιδαγωγικός και όσοι τον αντιλαμβάνονται ως «χειριστή τροφίμων», είναι προφανές πως βρίσκονται σε κατάσταση απόλυτης σύγχυσης. 

• Η συγκεκριμένη  «οπτική» με τέτοιο τρόπο του χώρου της εκπαίδευσης, βρίσκει υποστηρικτές μόνο στην περιφέρεια Ανατολικής  Μακεδονίας – Θράκης και θα πρέπει άμεσα να αναθεωρηθεί, καθώς ο εκπαιδευτικός δεν έχει σχέση με την προετοιμασία και το σερβίρισμα των γευμάτων των παιδιών. 

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με έγγραφό του (Αρ. Πρωτ. 1332-17/9/2012) που αφορά στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών Π.Ε., έχει καλέσει τους συναδέλφους να μην εκτελούν χρέη τραπεζοκόμου και να απαιτούν την πρόσληψη μόνιμου βοηθητικού προσωπικού. 

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση την συγκεκριμένης εγκυκλίου για την εκπαίδευση που εξομοιώνει το δημόσιο σχολείο με τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και τον εκπαιδευτικό με «χειριστή τροφίμων», γιατί εκτός από αστεία είναι και επικίνδυνη. 

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να αρνηθούν να εκδώσουν το σχετικό πιστοποιητικό και παρέχουμε για αυτό πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη. 

 

Διαβάστε επίσης...

Έγκριση Αδειών Εισόδου Εκπροσώπων αναγνωρισμένων Αθλητικών Ομοσπονδιών και Φορέων στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Ε.) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.) για το σχολικό έτος 2023-2024

TweetΗ απόφαση έγκρισης αδειών ΕΔΩ 

Άνοιξε εκ νέου, από σήμερα 27/9 το σύστημα για το στεγαστικό επίδομα ακαδημαϊκού έτους 2022-2023

TweetΤην υποβολή αιτημάτων για το στεγαστικό επίδομα ακαδημαϊκού έτους 2022-2023, θα επιτρέπει, εκ νέου, από …

Υπενθύμιση Προκήρυξης εξετάσεων για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Β’ εξεταστικής περιόδου 2023

TweetΑπό το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού υπενθυμίζεται ότι το χρονικό διάστημα για την καταχώριση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *