Από τα Γιαννιτσά ξεκίνησαν διώξεις στην εκπαίδευση

Το νέο ανθρωποφάγο πειθαρχικό δίκαιο στην εκπαίδευση έχει ήδη το πρώτο του θύμα. Πρόκειται για τον διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, Παναγιώτη Μόσχου, που τέθηκε σε αργία λόγω της εμπλοκής του στην περιβόητη υπόθεση της δικαιολόγησης απουσιών μαθητών του 2ου Γενικού Λυκείου της πόλης.

Σε αργία διευθυντής ο οποίος είχε πάρει θέση υπέρ του συλλόγου διδασκόντων που, λειτουργώντας με παιδαγωγικά κριτήρια, ενέκρινε την εκπρόθεσμη δικαιολόγηση απουσιών τεσσάρων μαθητών, οι οποίοι αντιμετώπιζαν οξύτατα προβλήματα

Τότε ο Π. Μόσχος ήταν προϊστάμενος του Γραφείου Εκπαίδευσης και πήρε θέση υπέρ του συλλόγου διδασκόντων που, λειτουργώντας με παιδαγωγικά κριτήρια, ενέκρινε την εκπρόθεσμη δικαιολόγηση απουσιών τεσσάρων μαθητών, οι οποίοι αντιμετώπιζαν οξύτατα προβλήματα. Ο τότε διευθυντής του σχολείου και νυν περιφερειάρχης εκπαίδευσης Θεσσαλίας μήνυσε τον σύλλογο των καθηγητών και παράβαση καθήκοντος και σαράντα εκπαιδευτικοί μαζί με τον Π. Μόσχο κάθισαν στο σκαμνί.

Δυστυχώς, οι εκπαιδευτικοί και ο Π. Μόσχος καταδικάστηκαν πρωτόδικα, σε αντίθεση, όπως επισημαίνει η ΟΛΜΕ, με το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Σε κάθε περίπτωση όμως, η συγκεκριμένη υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει.

Η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να θέσει σε αργία τον Π. Μόσχο προκαλεί, για άλλη μια φορά, την τοπική κοινωνία, προσβάλλει τους εκπαιδευτικούς στο σύνολό τους και επιβάλλει ένα καθεστώς σκοταδισμού στα σχολεία.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ απορρίπτει το καθεστώς τρόμου που επιχειρείται να επιβληθεί στα σχολεία και δηλώνει ότι θα αγωνιστεί μαζί με όλους τους συναδέλφους για να μην γίνει ο τρόμος καθημερινό βίωμα του μαχόμενου εκπαιδευτικού.

Στο πλαίσιο αυτό, καλεί το υπουργείο Παιδείας:

* Να προχωρήσει στην άμεση ανάκληση της ποινής και την απαλλαγή του Π. Μόσχου από την πειθαρχική του δίωξη.

* Να μην τολμήσει να προχωρήσει σε αντίστοιχη ενέργεια για τους σαράντα εκπαιδευτικούς του 2ου Λυκείου Γιαννιτσών.

* Να μην θέσει σε αργία εκπαιδευτικούς σε άλλες περιπτώσεις που απλώς έχουν παραπεμφθεί σε Υπηρεσιακά – Πειθαρχικά Συμβούλια.

 

* Να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να καταργηθεί το αντιδραστικό, αντιδημοκρατικό πειθαρχικό δίκαιο (Ν. 4057/12 και ν.4093/12) που μεταβάλλει τα σχολεία σε ζούγκλα.

 

ipaideia.gr

Διαβάστε επίσης...

Το Belem μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα και περνάει από την Γέφυρα Ρίου -Αντιρρίου (video)

TweetΜε το εντυπωσιακό τρικάταρτο ιστιοφόρο Belem, ξεκίνησε η Ολυμπιακή Φλόγα το ταξίδι της, με προορισμό …

e-Καταναλωτής: Σε λειτουργία η νέα πλατφόρμα

TweetΗ αναβαθμισμένη νέα πλατφόρμα e-Καταναλωτής είναι από σήμερα διαθέσιμη σε όλους τους καταναλωτές, χρήστες του …

Τι είναι η “θεωρία των 9 λεπτών” που βοηθάει τις μητέρες να μην έχουν τύψεις στην καθημερινότητά τους

TweetΗ ποιότητα υπερτερεί της ποσότητας και στο μεγάλωμα των παιδιών, σύμφωνα με τη θεωρία των …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *