Έλληνες Δάσκαλοι από Ελλάδα και Κύπρο σε μια συμβολική πρωτοβουλία για τη σίτιση των μαθητών

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση της ΔΟΕ-ΠΟΕΔ

 

 

Θέμα : Συμβολική πρωτοβουλία Π.Ο.Ε.Δ., Δ.Ο.Ε. για τη στήριξη μαθητών Σχολείων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υποσιτισμού.

 

Συναδέφισσες, συνάδελφοι

Τα φαινόμενα υποσιτισμού μαθητών, ως αποτέλεσμα των ασκούμενων πολιτικών περικοπών και λιτότητας της Κυβέρνησης και της Τρόικα, πολλαπλασιάζονται καθημερινά. Τα φαινόμενα αυτά παίρνουν δραματική μορφή σε σχολεία όπου φοιτούν παιδιά λαϊκών οικογενειών και οικονομικών μεταναστών. Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με διακριτικότητα έθεσε και θέτει το θέμα στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας από το Δεκέμβρη του 2011 έως και σήμερα, αναζητώντας λύση όχι στη λογική του εθελοντισμού, της εκκλησίας και των φιλανθρωπικών οργανώσεων αλλά στη θεσμική συνολική αντιμετώπισή του από τη συντεταγμένη πολιτεία. Δυστυχώς οι μέχρι τώρα ανακοινώσεις και δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου είτε παραμένουν στα χαρτιά είτε παραπέμπουν την αντιμετώπισή του στην ελεήμονα διάθεση των φορέων.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θέλοντας να αποδείξει ότι η αντιμετώπιση του προβλήματος  είναι θέμα πολιτικής βούλησης και αποδεχόμενο την προσφορά του ποσού των 30.000 € που συγκεντρώθηκε, για το σκοπό αυτό, από τους συναδέλφους Κύπριους εκπαιδευτικούς με πρωτοβουλία της Παγκύπριας Οργάνωσης Ελλήνων Δασκάλων (Π.Ο.Ε.Δ.) αποφάσισε τα εξής:

·                     Να προσφέρει και η Δ.Ο.Ε. για το συγκεκριμένο σκοπό 30.000 €.

·                     Με το συνολικό ποσό των 60.000€ που προσφέρουν οι δύο Ομοσπονδίες (Π.Ο.Ε.Δ. και Δ.Ο.Ε.) να προχωρήσει στη συμβολική πράξη της κάλυψης (στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων) σε καθημερινή βάση και μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους, του κολατσιού όλων των μαθητών Σχολείων που θα προταθούν από τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών.

·                     τη συγκρότηση  διαπαραταξιακής επιτροπής από τα μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για την υλοποίηση του στόχου αυτού.

Για το λόγο αυτό καλούμε τα Δ.Σ. των Συλλόγων του Λεκανοπεδίου Αττικής και της Θεσσαλονίκης να υποδείξουν, μέχρι την Παρασκευή 14/12/2012, Σχολεία στα οποία θα μπορούσε να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Η επιλογή των Σχολείων θα γίνει από τη διαπαραταξιακή επιτροπή του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με βάση τις εισηγήσεις των Συλλόγων και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής. Η επιλογή των περιοχών του Λεκανοπεδίου και της Θεσσαλονίκης έγινε με γνώμονα τις δυνατότητες ανάδειξης της πρωτοβουλίας, τη μεγάλη συγκέντρωση οικογενειών οικονομικών μεταναστών στις περιοχές αυτές καθώς και τον υψηλό δείκτη ανεργίας που μαστίζει τα δυο αστικά κέντρα.  Η τελική επιλογή των σχολικών μονάδων που θα υποστηρίξει η συμβολική προσπάθεια Δ.Ο.Ε., Π.Ο.Ε.Δ. θα γίνει άμεσα, προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίησή της από τη 15η Ιανουαρίου 2013. Ο τρόπος υποστήριξης θα είναι διακριτικός, συμβολικός και ουσιαστικός.

 

Διαβάστε επίσης...

Το Belem μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα και περνάει από την Γέφυρα Ρίου -Αντιρρίου (video)

TweetΜε το εντυπωσιακό τρικάταρτο ιστιοφόρο Belem, ξεκίνησε η Ολυμπιακή Φλόγα το ταξίδι της, με προορισμό …

e-Καταναλωτής: Σε λειτουργία η νέα πλατφόρμα

TweetΗ αναβαθμισμένη νέα πλατφόρμα e-Καταναλωτής είναι από σήμερα διαθέσιμη σε όλους τους καταναλωτές, χρήστες του …

Τι είναι η “θεωρία των 9 λεπτών” που βοηθάει τις μητέρες να μην έχουν τύψεις στην καθημερινότητά τους

TweetΗ ποιότητα υπερτερεί της ποσότητας και στο μεγάλωμα των παιδιών, σύμφωνα με τη θεωρία των …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *