Μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις η πρόωρη αποχώρηση από το Ολοήμερο Νηπιαγωγείο

Αποκλειστικούς και περιοριστικούς λόγους για τους οποίους θα επιτρέπεται η πρόωρη αποχώρηση των νηπίων από το Ολοήμερο Νηπιαγωγείο ορίζει με νέα διευκρινιστική του εγκύκλιο το υπουργείο Παιδείας.

Αφορμή στάθηκε η αντίδραση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος ΔΟΕ στην πρώτη εγκύκλιο, καθώς υποστηρίζει ότι η δυνατότητα αποχώρησης των παιδιών όποτε το επιθυμεί ο γονέας, καταργεί τον εκπαιδευτικό προορισμό του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου και το μετατρέπει σε «παιδοφυλακτήριο».

«Σε εξαιρετικές περιπτώσεις (προβλήματα υγείας, σοβαρά κοινωνικά ζητήματα) μπορεί να εγκριθεί πρόωρη αποχώρηση, κατόπιν σχετικής αίτησης του γονέα/κηδεμόνα, συνοδευόμενη με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, η οποία διαβιβάζεται μέσω των προϊστάμενων των νηπιαγωγείων στους διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΕ).

Στην αίτηση του γονέα/κηδεμόνα θα πρέπει να αναφέρονται οι ημέρες ή/και οι ώρες αποχώρησης από το ολοήμερο πρόγραμμα», αναφέρεται στη νέα εγκύκλιο.

Επισημαίνεται, ακόμη, ότι η τελική έγκριση (θετική ή αρνητική) θα δίνεται από τον διευθυντή ΠΕ, μετά από σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου Σχολικού Συμβούλου και εντός 10 εργάσιμων ημερών μετά την ημερομηνία κατάθεσης της σχετικής αίτησης από τους γονείς/κηδεμόνες.

Ως ενδιάμεση ώρα αποχώρησης ορίζεται το διάστημα 13:45-14:00.

Το πρόγραμμα του νηπιαγωγείου συνεχίζεται και ολοκληρώνεται, σύμφωνα με τα ισχύοντα και οι εκπαιδευτικοί του εξαντλούν το προβλεπόμενο διδακτικό τους ωράριο.

 
Πηγή: Ναυτεμπορική

Διαβάστε επίσης...

Το Belem μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα και περνάει από την Γέφυρα Ρίου -Αντιρρίου (video)

TweetΜε το εντυπωσιακό τρικάταρτο ιστιοφόρο Belem, ξεκίνησε η Ολυμπιακή Φλόγα το ταξίδι της, με προορισμό …

e-Καταναλωτής: Σε λειτουργία η νέα πλατφόρμα

TweetΗ αναβαθμισμένη νέα πλατφόρμα e-Καταναλωτής είναι από σήμερα διαθέσιμη σε όλους τους καταναλωτές, χρήστες του …

Τι είναι η “θεωρία των 9 λεπτών” που βοηθάει τις μητέρες να μην έχουν τύψεις στην καθημερινότητά τους

TweetΗ ποιότητα υπερτερεί της ποσότητας και στο μεγάλωμα των παιδιών, σύμφωνα με τη θεωρία των …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *