Η ΔΟΕ για τα κενά στην παράλληλη στήριξη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ

 

            Δείκτης πολιτισμού μιας κοινωνίας δεν είναι τόσο ο τρόπος που φέρεται στους πολλούς αλλά στους λίγους και τους αδύναμους. Ο χώρος της Ειδικής Αγωγής εξακολουθεί να είναι το αποπαίδι της εκπαίδευσης. Χρειάστηκαν είκοσι ημέρες από την έναρξη των μαθημάτων των σχολείων, για να προσληφθεί ο πρώτος κύκλος αναπληρωτών ώστε να καλυφθεί ένα μέρος των κενών. Οι μαθητές και οι οικογένειες τους είναι τα θύματα και οι όμηροι μιας απάνθρωπης πραγματικότητας που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

            Επτακόσιοι (700) περίπου μαθητές περιμένουν, αρχές Οκτώβρη, δασκάλους παράλληλης στήριξης προκειμένου να μπορέσουν να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία με όρους ίσης μεταχείρισης.

            Επτακόσιοι (700)  περίπου εκπαιδευτικοί περιμένουν αρχές Οκτώβρη, μέσα σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας, τη στιγμή που θα τους δοθεί η δυνατότητα να  βρεθούν δίπλα στους μαθητές που τους έχουν τόσο ανάγκη.

            Αρχές Οκτώβρη, στην Ελλάδα της κρίσης και της βαρβαρότητας, κάποιοι δίνουν μόνο σημασία στους οικονομικούς δείκτες, καταδικάζουν στον Καιάδα της αμάθειας και της αδιαφορίας τους μαθητές που έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες και τις οικογένειες που χρειάζονται τη μεγαλύτερη στήριξη. Αυτό αποτελεί ντροπή.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. απαιτεί άμεση κάλυψη όλων των θέσεων της παράλληλης στήριξης. 

Διαβάστε επίσης...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο επιστημονικό συμπόσιο ΔΙ.Π.Ε Άρτας «ΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΗΓΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»

Tweet 1ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΔΙ.Π.Ε. ΑΡΤΑΣ «ΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΗΓΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε …

Άρτα: 1ο Επιστημονικό Συμπόσιο με θέμα: «Διοίκηση & Ηγεσία στην Εκπαίδευση»

TweetΗ Περιφερειακή Ενότητα Άρτας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, διοργανώνουν το 1ο …

«Λειτουργία Νηπιαγωγείων για το σχολικό έτος 2023-2024»

TweetΣχετ. έγγραφο: H υπό στοιχεία 73897/Γ1/4-7-2023 κοινή απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Παιδείας Θρησκευμάτων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *