Η ΔΟΕ για τα κενά στην παράλληλη στήριξη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ

 

            Δείκτης πολιτισμού μιας κοινωνίας δεν είναι τόσο ο τρόπος που φέρεται στους πολλούς αλλά στους λίγους και τους αδύναμους. Ο χώρος της Ειδικής Αγωγής εξακολουθεί να είναι το αποπαίδι της εκπαίδευσης. Χρειάστηκαν είκοσι ημέρες από την έναρξη των μαθημάτων των σχολείων, για να προσληφθεί ο πρώτος κύκλος αναπληρωτών ώστε να καλυφθεί ένα μέρος των κενών. Οι μαθητές και οι οικογένειες τους είναι τα θύματα και οι όμηροι μιας απάνθρωπης πραγματικότητας που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

            Επτακόσιοι (700) περίπου μαθητές περιμένουν, αρχές Οκτώβρη, δασκάλους παράλληλης στήριξης προκειμένου να μπορέσουν να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία με όρους ίσης μεταχείρισης.

            Επτακόσιοι (700)  περίπου εκπαιδευτικοί περιμένουν αρχές Οκτώβρη, μέσα σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας, τη στιγμή που θα τους δοθεί η δυνατότητα να  βρεθούν δίπλα στους μαθητές που τους έχουν τόσο ανάγκη.

            Αρχές Οκτώβρη, στην Ελλάδα της κρίσης και της βαρβαρότητας, κάποιοι δίνουν μόνο σημασία στους οικονομικούς δείκτες, καταδικάζουν στον Καιάδα της αμάθειας και της αδιαφορίας τους μαθητές που έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες και τις οικογένειες που χρειάζονται τη μεγαλύτερη στήριξη. Αυτό αποτελεί ντροπή.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. απαιτεί άμεση κάλυψη όλων των θέσεων της παράλληλης στήριξης. 

Διαβάστε επίσης...

Καταργείται η Αργία των Τριών Ιεραρχών και για τα Φροντιστήρια με ΥΑ

TweetΥπεγράφη από την Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττα Μ. Μακρή, η με αριθμ. 8778/Ν1/26-01-2024  απόφαση …

1ο Διεθνές Παιδαγωγικό Συνέδριο της ΔΙ.Π.Ε. Πιερίας

Tweet Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας διοργανώνει, σε συνεργασία με την Περιφερειακή …

Έγκριση αιτήματος για υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «THE CROCUS PROJECT»

TweetΈγκριση αιτήματος για υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «THE CROCUS PROJECT» Σχετ.: 1. οι υπό στοιχεία …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *