Ο Περιφερειακός Δυτικής Ελλάδας υιοθετεί την πρόταση για απαλλαγή των σχολικών επιτροπών από το φόρο κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης

Την πρόταση του Γενικού Γραμματέα του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου κ.Αθανάσιου Κατσίμπελη που είχε δημοσιευτεί και στη σελίδα μας (Δείτε εδώ.) υιοθέτησε σήμερα ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ.Γιώργος Παναγιωτόπουλος.

Ο κ.Κατσίμπελης είχε προτείνει ανάμεσα στα άλλα :

“1.πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος επιστροφής των φόρων από τις αγορές των σχολικών επιτροπών των Δήμων. Με τον τρόπο αυτό θα ενισχυθεί σημαντικά η αγοραστική αξία των χρημάτων των σχολικών επιτροπών.

 

2.Να βρεθεί ένας τρόπος προμήθειας του Πετρελαίου θέρμανσης των σχολείων απαλλαγμένο από τους φόρους ή και δωρεάν ακόμα καλύτερα. Επειδή όπως είναι φυσικό θα δημιουργηθεί κίνδυνος λαθρεμπορίου από οποιαδήποτε τέτοια ρύθμιση θα μπορούσε  η προμήθεια πετρελαίου των σχολείων να γίνεται από τις δομές που έχει η αστυνομία ή και οι ένοπλες δυνάμεις ώστε να εξασφαλιστεί το αδιάβλητο της διαδικασίας.

 

Λύσεις μπορούν να βρεθούν, αν τεθεί ύψιστη προτεραιότητα εν μέσω αυτής της πρωτοφανούς κρίσης που περνά η πατρίδα η προστασία των παιδιών μας. Κι επειδή όπως λέει ο ποιητής μας  Γιάννης Ρίτσος «Τα παιδιά θέλουν παπούτσια-τα παιδιά θέλουν ψωμί-θέλουνε και φάρμακα» ας φροντίσει επιτέλους το κράτος να ασφαλίσει όλα τα παιδιά που φοιτούν στα σχολεία μας ώστε δωρεάν να μπορούν να εξετάζονται να νοσηλεύονται και να προμηθεύονται φάρμακα από τα νοσοκομεία μας”

Προς τιμήν του ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας υιοθέτησε μέρος της πρότασής του κ.Κατσίμπελη και στη σημερινή συνάντηση των Περιφερειακών Διευθυντών 

με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Παπαθεοδώρου, κατέθεσε πρόταση που αφορά την απαλλαγή από  των Σχολικών  Μονάδων από την υποχρέωση της καταβολής του ειδικού φόρου  κατανάλωσης στο πετρέλαιο και τον συμψηφισμό των οφειλόμενων πρόσθετων αμοιβών των εκπαιδευτικών Δ/θμιας εκπαίδευσης με τυχόν οφειλές τους στο ελληνικό Δημόσιο. Σχετικά με την παραπάνω πρόταση ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε: « Στην κρίσιμη περίοδο που διανύει ο τόπος μας, εξαιτίας των ραγδαίων οικονομικών εξελίξεων, λαμβάνω σε καθημερινή βάση μηνύματα αγωνίας και προβληματισμού από κάθε μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας για τις συνέπειες της εξίσωσης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης στην κάλυψη των αναγκών  θέρμανσης των Σχολικών Μονάδων. Ήδη από την περσινή σχολική χρονιά οι πιστώσεις για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων έχουν περιοριστεί σημαντικά και η προγραμματισμένη εξίσωση του φόρου θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το φετινό οικονομικό προϋπολογισμό των σχολείων. 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης...

Άνοιξε εκ νέου, από σήμερα 27/9 το σύστημα για το στεγαστικό επίδομα ακαδημαϊκού έτους 2022-2023

TweetΤην υποβολή αιτημάτων για το στεγαστικό επίδομα ακαδημαϊκού έτους 2022-2023, θα επιτρέπει, εκ νέου, από …

Υπενθύμιση Προκήρυξης εξετάσεων για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Β’ εξεταστικής περιόδου 2023

TweetΑπό το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού υπενθυμίζεται ότι το χρονικό διάστημα για την καταχώριση …

Ο Κασσελάκης “έφαγε” στη μονταζιέρα τη Δόμνα Μιχαηλίδου, ενώ εκείνη τον υποδέχτηκε στο ειδικό σχολείο

TweetΟ Στέφανος Κασσελάκης δεν περιέλαβε την υφυπουργό Παιδείας στο βίντεο της επίσκεψής του σε ειδικό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *