Η ΔΟΕ για τη λειτουργία του Ειδικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Σικιαριδείου Ιδρύματος Αμαρουσίου

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., λαμβάνοντας υπόψη του το έγγραφο με Α.Π.123/15-9-2012 του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου, καλεί:

·                     Τη διοίκηση του Σικιαριδείου Ιδρύματος να πάψει τις πιέσεις προς το προσωπικό του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου που στεγάζεται στους χώρους του ιδρύματος.

·                     Τη Διεύθυνση Β’ Αθήνας να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλιστεί η λειτουργία του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα.

Απαιτεί:

·                     Την άμεση καταβολή από τους αρμόδιους φορείς των απαιτούμενων κονδυλίων, ώστε να μην οδηγηθεί το Σικιαρίδειο Ίδρυμα σε κλείσιμο.

·                     Από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής να καταβάλλει άμεσα τα κονδύλια για τη μεταφορά των μαθητών και να προβεί στις απαραίτητες προσλήψεις (Κοινωνικό Λειτουργό, Σχολική Νοσηλεύτρια και ΕΒΠ).

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., επίσης, ζητάει την άμεση συνδρομή του Δήμου Αμαρουσίου για να καλυφθούν οι λειτουργικές δαπάνες του Ε.Δ.Σ. Σικιαρίδειου.

Για τον εκπαιδευτικό κόσμο, το αυτονόητο είναι για άλλη μια φορά ζητούμενο:

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο του Σικιαριδείου Ιδρύματος πρέπει να συνεχίσει τη λειτουργία του. Η Ειδική Αγωγή όπως και όλη η εκπαίδευση θα πρέπει – επιτέλους – να εξαιρεθούν από τις περικοπές που επιβάλλουν τα μνημόνια και η πολιτική κυβέρνησης – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ.  Η Ειδική Αγωγή χρειάζεται μόνο πράξεις και δράσεις και καθόλου λόγια και ευχολόγια. 

Διαβάστε επίσης...

Καταργείται η Αργία των Τριών Ιεραρχών και για τα Φροντιστήρια με ΥΑ

TweetΥπεγράφη από την Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττα Μ. Μακρή, η με αριθμ. 8778/Ν1/26-01-2024  απόφαση …

1ο Διεθνές Παιδαγωγικό Συνέδριο της ΔΙ.Π.Ε. Πιερίας

Tweet Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας διοργανώνει, σε συνεργασία με την Περιφερειακή …

Έγκριση αιτήματος για υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «THE CROCUS PROJECT»

TweetΈγκριση αιτήματος για υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «THE CROCUS PROJECT» Σχετ.: 1. οι υπό στοιχεία …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *