Στο πλευρό των Ελλήνων Δασκάλων οι Ευρωπαίοι συνάδελφοί τους

Ψήφισμα συμπαράστασης και υποστήριξης τού αγώνα των Ελλήνων εκπαιδευτικών, απέστειλε η Ευρωπαϊκή Συνδικαλιστική Επιτροπή για την Εκπαίδευση. Στο ψήφισμά τους οι Ευρωπαίοι εκπαιδευτικοί εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους Έλληνες συναδέλφους τους, με αφορμή την επικείμενη απεργία της 26ης Σεπτεμβρίου, που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ και στην οποία συμμετέχουν και οι εκπαιδευτικοί, εναντίον των οικονομικών μέτρων.

«Δεν φαίνεται να υπάρχει τέλος της λιτότητας στην Ελλάδα», τονίζουν οι Ευρωπαίοι εκπαιδευτικοί στο ψήφισμά τους και συνεχίζουν: «Μετά τη διπλή οικονομική διάσωση, ακολουθούμενη από αυστηρά μέτρα λιτότητας, που έχουν οδηγήσει σχεδόν σε κατάρρευση την εκπαίδευση και τις υπηρεσίες υγείας, η ελληνική κυβέρνηση προετοιμάζεται για έναν άλλο γύρο περικοπών και ιδιωτικοποιήσεων».

Όσον αφορά στην εκπαίδευση, αναφέρουν: «Το ποσό που επενδύεται στη Δημόσια Εκπαίδευση στην Ελλάδα, ήταν πάντα μεταξύ των χαμηλότερων στην Ευρώπη. Μετά από διάφορες περικοπές στον προϋπολογισμό για την εκπαίδευση και τις περικοπές στους μισθούς των εκπαιδευτικών, τις συντάξεις και τα επιδόματα, τα σχολεία βρίσκονται τώρα σε μια κατάσταση, όπου δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ακόμη και τη θέρμανση το χειμώνα.

»Συγχρόνως, οι ελληνικές υπηρεσίες δημόσιας υγείας έχουν χειροτερεύσει, αφήνοντας τους ηλικιωμένους και τους σοβαρά άρρωστους σε μια κατάσταση, όπου ισχύει το ‘βοήθησε ο ίδιος τον εαυτό σου’».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης...

Το Belem μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα και περνάει από την Γέφυρα Ρίου -Αντιρρίου (video)

TweetΜε το εντυπωσιακό τρικάταρτο ιστιοφόρο Belem, ξεκίνησε η Ολυμπιακή Φλόγα το ταξίδι της, με προορισμό …

e-Καταναλωτής: Σε λειτουργία η νέα πλατφόρμα

TweetΗ αναβαθμισμένη νέα πλατφόρμα e-Καταναλωτής είναι από σήμερα διαθέσιμη σε όλους τους καταναλωτές, χρήστες του …

Τι είναι η “θεωρία των 9 λεπτών” που βοηθάει τις μητέρες να μην έχουν τύψεις στην καθημερινότητά τους

TweetΗ ποιότητα υπερτερεί της ποσότητας και στο μεγάλωμα των παιδιών, σύμφωνα με τη θεωρία των …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *