Λειτουργία τμημάτων στα μαθήματα «Αρχές Φιλοσοφίας» και «Πολιτική και Δίκαιο”-Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Λειτουργία τμημάτων στα μαθήματα «Αρχές Φιλοσοφίας» και «Πολιτική και Δίκαιο"-Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

 

Σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου (ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΕΔΩ):
Οι μαθητές της Β΄ τάξης του Γενικού Λυκείου και της Γ΄ τάξης εσπερινού Γενικού Λυκείου Θεωρητικής κατεύθυνσης διδάσκονται υποχρεωτικά ως μάθημα κατεύθυνσης ένα από τα εξής μαθήματα «Αρχές Φιλοσοφίας» ή «Πολιτική και Δίκαιο».
Η δημιουργία τμημάτων θα γίνεται με τις εξής προϋποθέσεις:

1) Όπου η Β΄ τάξη Γενικού Λυκείου και η Γ΄ τάξη εσπερινού Γενικού Λυκείου λειτουργούν με ένα τμήμα Θεωρητικής κατεύθυνσης, θα διδαχθεί από τα παραπάνω μαθήματα εκείνο που θα επιλέξει η πλειονότητα των μαθητών του τμήματος. Σε περίπτωση που τα μαθήματα συγκεντρώσουν τον ίδιο αριθμό προτιμήσεων, το μάθημα που θα διδαχθεί θα επιλεγεί με κλήρωση, η οποία θα διενεργηθεί από το σύλλογο διδασκόντων.
2) Όπου η Β΄ τάξη Γενικού Λυκείου και η Γ΄ τάξη εσπερινού Γενικού Λυκείου λειτουργούν με δύο ή περισσότερα τμήματα Θεωρητικής κατεύθυνσης, μπορούν να διδαχθούν και τα δύο παραπάνω μαθήματα, εφόσον συγκεντρώνονται από όλα τα τμήματα της Θεωρητικής κατεύθυνσης τουλάχιστον (11) έντεκα μαθητές για κάθε μάθημα.
Σε περίπτωση που δεν συγκεντρώνεται ο ελάχιστος αριθμός μαθητών, τότε οι μαθητές ακολουθούν υποχρεωτικά την επιλογή με τις περισσότερες προτιμήσεις στο κάθε τμήμα της κατεύθυνσης .
Σε περίπτωση που τα μαθήματα στο κάθε τμήμα συγκεντρώσουν τον ίδιο αριθμό προτιμήσεων, το μάθημα που θα διδαχθεί στο τμήμα θα επιλεγεί με κλήρωση, η οποία θα διενεργηθεί από το σύλλογο διδασκόντων.
Οι μαθητές της Β΄ τάξης Γενικού Λυκείου και της Γ΄ τάξης εσπερινού Γενικού Λυκείου Θεωρητικής κατεύθυνσης της περ. 2 έχουν δικαίωμα να αλλάξουν τα παραπάνω μαθήματα κατεύθυνσης μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου κάθε διδακτικού έτους.
Σε περιπτώσεις μετεγγραφής (ή αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος) μαθητή Β΄ τάξης Γενικού Λυκείου και Γ΄ τάξης εσπερινού Γενικού Λυκείου Θεωρητικής κατεύθυνσης από σχολείο που ο μαθητής διδασκόταν ένα από τα ανωτέρω μαθήματα κατεύθυνσης, σε σχολείο όπου το ίδιο μάθημα δεν διδάσκεται, ο μαθητής αυτός υποχρεούται να διδαχθεί το μάθημα που διδάσκεται στο σχολείο υποδοχής.
Η ισχύς της παρούσης αρχίζει από το σχολικό έτος 2012-13.
 

Διαβάστε επίσης...

Έγκριση Αδειών Εισόδου Εκπροσώπων αναγνωρισμένων Αθλητικών Ομοσπονδιών και Φορέων στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Ε.) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.) για το σχολικό έτος 2023-2024

TweetΗ απόφαση έγκρισης αδειών ΕΔΩ 

Άνοιξε εκ νέου, από σήμερα 27/9 το σύστημα για το στεγαστικό επίδομα ακαδημαϊκού έτους 2022-2023

TweetΤην υποβολή αιτημάτων για το στεγαστικό επίδομα ακαδημαϊκού έτους 2022-2023, θα επιτρέπει, εκ νέου, από …

Υπενθύμιση Προκήρυξης εξετάσεων για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Β’ εξεταστικής περιόδου 2023

TweetΑπό το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού υπενθυμίζεται ότι το χρονικό διάστημα για την καταχώριση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *