Είναι απίστευτη η αγωνία και η ταλαιπωρία που υφίστανται κάθε καλοκαίρι οι Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και οι οικογένειές τους.Oύτε σε reality δεν συμβαίνει να ανακοινώνουν το όνομά σου και σε 2-3 ημέρες να πρέπει να αναλάβεις υπηρεσία ως μάχιμος εκπαιδευτικός, συνήθως χιλιάδες χιλιόμετρα από το σπίτι σου.
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή περιμένουν να πληροφορηθούν πότε, αν και που θα διοριστούν.Σε ποια πόλη, σε ποιο χωριό, σε ποιο νησί μακριά από το σπίτι τους, θα πάνε λίγο πριν ή και μετά τον αγιασμό των σχολείων να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.
Δεν θα μπορούσε άραγε το Υπουργείο Παιδείας να έχει ανακοινώσει από πριν σε αυτούς τους ανθρώπους και τις οικογένειές τους πότε και που θα μετοικήσουν με τις οικογένειές τους ανακουφίζοντάς τους από αυτό το μαρτύριο;
Το μόνο που χρειαζόταν είναι σωστή οργάνωση των Υπηρεσιών του Υπουργείου και των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης καθώς και των πιστώσεων του Υπουργείου Οικονομικών.
Θα πει κάποιος το Υπουργείο δεν γνωρίζει όλα τα κενά…Γνωρίζει όμως το μεγαλύτερο μέρος από αυτά.Θα μπορούσε η πρώτη φάση Αναπληρωτών να ανακοινωθεί από τον Αύγουστο ώστε οι άνθρωποι αυτοί να οργανώσουν τη ζωή τους και να είναι έτοιμοι την προκαθορισμένη ημερομηνία να πάνε στα σχολεία τους ώστε να μη χάνονται χιλιάδες ώρες μαθημάτων αλλά και τα σχολεία να κάνουν έγκαιρα τον προγραμματισμό τους με το υπάρχον δυναμικό τους.
Θα πείτε ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΑΥΤΌ;
ΝΑΙ ΕΓΙΝΕ…Από μια πρόχειρη έρευνα που κάναμε αυτό συνέβη το 2003 όταν στις 2 Αυγούστου του 2003 το Υπουργείο Εθνικής τότε Παιδείας και θρησκευμάτων είχε ανακοινώσει έγκαιρα τότε τους Πίνακες διορισμών 2.457 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης !!!!!!! Δείτε και εδώ.
Δυστυχώς δεν συνέβη ποτέ ξανά……..