Τα φωνήεντα, τα σύμφωνα, οι μισθοί των δασκάλων και η αξιολόγηση

Με αφορμή τα φωνήεντα και τα σύμφωνα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας έγινε μεγάλη δημόσια  συζήτηση για τους δασκάλους.

Πολλοί μιλάνε για την έλλειψη επιμόρφωσης και κατάρτισης των δασκάλων που διδάσκουν στα σχολεία καθώς διαπιστώνουν πως πολλές φορές-όπως στην περίπτωση της Γραμματικής – δεν γνωρίζουν το αντικείμενο που διδάσκουν.

 

Υπάρχουν πράγματι αρκετοί δάσκαλοι στα σχολεία μας που δεν τους επιμόρφωσε η Πολιτεία ποτέ και οι ίδιοι δεν φρόντισαν να επιμορφωθούν.Δεν πήγαν ούτε να εξομοιώσουν το Πτυχίο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας που κατείχαν, ούτε να επιμορφωθούν στις νέες τεχνολογίες, ούτε να δώσουν εξετάσεις για το Διδασκαλείο (όσο αυτό λειτουργούσε), ούτε από μόνοι τους προσπάθησαν να εξελίξουν τις γνώσεις τους πάνω στο αντικείμενο της παιδαγωγικής επιστήμης που υπηρετούν.

 

Τίποτα βεβαίως δεν μπορεί να συγκριθεί με την πείρα και πολλοί εκπαιδευτικοί έχουν διδακτική πείρα χρόνων μέσα στις τάξεις που τους κάνει να είναι σωστοί και με το παραπάνω  στη δουλειά τους.Άσε που και να ήθελαν κάποιοι να επιμορφωθούν έπρεπε να περάσουν άμεσα η έμμεσα μέσα από σύστημα κομματικής προώθησης (π.χ καθηγητικό κατεστημένο καθηγητών και Μεταπτυχικά).

Αλλά αυτή η νοοτροπία του βολέματος χρόνων στις γνώσεις που διδάχτηκαν πριν δεκαετίες είναι σωστή;

 

Το άδικο νέο Βαθμολόγιο-Μισθολόγιο όπως εφαρμόστηκε όχι υπό τις επιταγές της Τρόικας αλλά από τις επιταγές ημετέρων συμφερόντων καθόλου δεν έθιξε τέτοιες κατηγορίες εκπαιδευτικών.Εκπαιδευτικών που κατατάχθηκαν στο Βαθμό ΠΕ παρά το γεγονός πως δεν τελείωσαν ποτέ Πανεπιστημιακή σχολή ούτε εξομοίωσαν ποτέ το πτυχίο τους.

 

Κι ερχόμαστε στην αξιολόγηση.Πρέπει σου λέει οι δάσκαλοι να αξιολογηθούν.Από ποιους;

Μα φυσικά από τους παλαιότερους που κατέχουν θέσεις Διευθυντών, Αιρετών, Σχολικών Συμβούλων κτλ.

Ακόμα λοιπόν κι αν ένας εκπαιδευτικός διαθέτει τίτλους σπουδών ανώτερους δύναται να αξιολογηθεί από κάποιον παλαιότερο με κατώτερους τίτλους σπουδών.

 

Ποιοι θα ευνοηθούν από την αξιολόγηση; Οι παλαιότεροι που δεν υπέστησαν μεγάλη αλλά ασήμαντη μείωση μισθών.Είχαν τη χαρά να διοριστούν επί  Αείμνηστου Παπανδρέου αυτοί και προγενέστερα!!

 

Συμπέρασμα : Οι νέοι δάσκαλοι, αυτοί που προσπάθησαν περισσότερο κι αυτοί που πληρώνονται με τους χαμηλότερους μισθούς θα αξιολογηθούν για το αν κάνουν σωστά τη δουλειά τους!!!

 

 

 

Διαβάστε επίσης...

Καταργείται η Αργία των Τριών Ιεραρχών και για τα Φροντιστήρια με ΥΑ

TweetΥπεγράφη από την Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττα Μ. Μακρή, η με αριθμ. 8778/Ν1/26-01-2024  απόφαση …

1ο Διεθνές Παιδαγωγικό Συνέδριο της ΔΙ.Π.Ε. Πιερίας

Tweet Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας διοργανώνει, σε συνεργασία με την Περιφερειακή …

Έγκριση αιτήματος για υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «THE CROCUS PROJECT»

TweetΈγκριση αιτήματος για υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «THE CROCUS PROJECT» Σχετ.: 1. οι υπό στοιχεία …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *