Καθυστερούν οι τοποθετήσεις δασκάλων και καθηγητών

ΕΘΝΟΣ 6/7/2012
ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ

Καθυστερούν οι τοποθετήσεις δασκάλων και καθηγητών

Οι εκπαιδευτικοί υπογραμμίζουν ότι δεν προχωρούν οι μεταθέσεις, οι μετατάξεις και οι προσλήψειςαναπληρωτών

«Καμπανάκι» εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς χτυπούν οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών καθώς υποστηρίζουν ότι έχουν παγώσει όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές δασκάλων και καθηγητών με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών (μεταθέσειςμετατάξειςπροσλήψειςαναπληρωτών).

Οπως τονίζουν εκπρόσωποι των δασκάλων, «δεν έχουν υπογραφεί ακόμη οι αποφάσεις του ΚΥΣΠΕ της 25ης Ιουνίου 2012 που αφορούν στις αμοιβαίες μεταθέσεις, τις ανακλήσεις μεταθέσεων, τις ενστάσεις, τις ειδικές κατηγορίες κ.λπ., με αποτέλεσμα ορισμένα ΠΥΣΠΕ να μην μπορούν να προχωρήσουν στις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών».

Ακόμη, υποστηρίζουν ότι δεν έχει εκδοθεί η εγκύκλιος για την πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτώνσχολικού έτους 2012-13, γεγονός που θα οδηγήσει -όπως εκτιμούν- σε καθυστέρηση των μόνιμων διορισμών αλλά και στις προσλήψεις προσωρινών αναπληρωτών.

Οι ίδιοι εκπαιδευτικοί αναφέρονται και στις 500 μετατάξεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων (ΠΕ 05, 07, 08, 18.41, 32, 19, 20) από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Μάλιστα εκτιμούν πως οιμετατάξεις για το 2012-2013 βαίνουν προς ακύρωση, αφού δεν έχει γίνει γι’ αυτό καμία προεργασία, ούτε έχουν καθορισθεί τα κριτήρια με τα οποία θα πραγματοποιηθούν.

Τέλος, επισημαίνεται πως δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι αποσπάσεις σε διευθύνσεις και φορείς, οι οποίες, πρέπει να προηγηθούν των γενικών αποσπάσεων. Αυτό θα έχει ως συνέπεια την καθυστέρηση τωναποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ. Κατά τα λοιπά, προβληματισμό προκαλεί σε δασκάλους και καθηγητές το ενδεχόμενο να ισχύσει από την ερχόμενη χρονιά η αναλογία 1 πρόσληψη για κάθε 10 αποχωρήσεις (1 προς 5 ισχύει έως και σήμερα).

Και αυτό διότι την περασμένη χρονιά οι προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια δεν ξεπέρασαν τις 600.

Είναι ενδεικτικό ότι μόνο στα σχολεία της πρωτοβάθμιας διορίστηκαν πέρυσι 130 δάσκαλοι όταν τα τελευταία 9 χρόνια (2002-2010) ο μέσος όρος διορισμών ανά χρονιά στην πρωτοβάθμια ήταν 3.000εκπαιδευτικοί. Με αυτά τα δεδομένα, τόσο οι δάσκαλοι όσο και οι καθηγητές που ελπίζουν σε μόνιμο διορισμό φοβούνται ότι η πολυπόθητη πρόσληψη θα καθυστερήσει ακόμη περισσότερο.

ΑΙΤΗΜΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ
«Οχι» στη μεταφορά της Γραμματείας Ερευνας

Να μην προχωρήσει η μεταφορά της Γενικής Γραμματείας Ερευνας και Τεχνολογίας από το υπουργείο Παιδείας στο υπουργείο Ανάπτυξης, ζήτησαν χθες οι ομοσπονδίες των πανεπιστημιακών, καθηγητών ΤΕΙ και η Ενωση Ελλήνων Ερευνητών.

«Την ώρα που προβεβλημένα στελέχη των κομμάτων της συμπολίτευσης ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, καθώς και της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ) -σχετικά με τον χώρο- κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ περί της μη ορθότητας της ανωτέρω μεταφοράς και της αναγκαιότητας άρσης της σχετικής ρύθμισης, η κυβέρνηση κατ’ ουσίαν αδρανεί και σιωπά, καθώς προς το παρόν δεν υπάρχει καμιά επίσημη αντίδραση για το θέμα», αναφέρουν σε χθεσινή κοινή ανακοίνωσή τους οι τρεις ομοσπονδίες.

Για το θέμα, μάλιστα, έχουν ήδη στείλει επιστολές προς τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των συμπολιτευόμενων κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ από τις 27 Ιουνίου, ζητώντας άμεση συνάντηση.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΒΟΛΙΑΝΙΤΗΣ

 

 

http://ipaideia.gr/i/%CE%9A%CE%B1%CE%B8%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B4%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%B3%CE%B7%CF%84%CF%8E%CE%BD.d9d5f4bcbd1f98845a9c735c71b658bc.htm


Διαβάστε επίσης...

Κρησφύγετο Ρώσων κατασκόπων αποκαλύφθηκε στην Χαλκιδική από τον θάνατο ενός Τσέχου

TweetΚρησφύγετο Ρώσων κατασκόπων στην Χαλκιδική, αποκάλυψε ο θάνατος ενός Τσέχου, υπηκόου ρωσικής καταγωγής, πριν από …

Το Belem μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα και περνάει από την Γέφυρα Ρίου -Αντιρρίου (video)

TweetΜε το εντυπωσιακό τρικάταρτο ιστιοφόρο Belem, ξεκίνησε η Ολυμπιακή Φλόγα το ταξίδι της, με προορισμό …

e-Καταναλωτής: Σε λειτουργία η νέα πλατφόρμα

TweetΗ αναβαθμισμένη νέα πλατφόρμα e-Καταναλωτής είναι από σήμερα διαθέσιμη σε όλους τους καταναλωτές, χρήστες του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *