Συμφωνεί και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών για την αντισυνταγματικότητα της μείωσης μισθών στο δημόσιο που επέβαλε το μνημόνιο!

20120702-230520.jpgΣυμφωνεί απόλυτα με την
«εξαιρετικά τεκμηριωμένη» απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών, όπως την χαρακτηρίζει, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννης Αδαμόπουλος.

Το Ειρηνοδικείο έκρινε αντισυνταγματικούς και αντίθετους στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αλλά και αντίθετους στις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας τους δύο νόμους του μνημονίου που επέβαλαν μείωση των αποδοχών, των επιδομάτων, κ.λπ. των εργαζομένων στο Δημόσιο τομέα.

Η επίμαχη απόφαση του Ειρηνοδικείου, υπογραμμίζει ο κ. Αδαμόπουλος, «κατορθώνει να πρωτοστατεί σε μια προσπάθεια αποκατάστασης της διασαλευθείσας τάξης και συνταγματικής νομιμότητας, αποτέλεσμα για το οποίο πάσχισαν από καιρό ο νομικός κόσμος της χώρας, ιδίως δε ο ΔΣΑ, κάνοντας χρήση του παρεχόμενου νομικού οπλοστασίου ως άμυνας έναντι του ‘Μνημονίου’ και των ρυθμίσεων που αυτό εισήγαγε».

Με ιδιαίτερη τόλμη, επισημαίνει ο πρόεδρος του ΔΣΑ, «η δικαστική εξουσία δεν διστάζει να εκφύγει από τα στεγανά μέσα στα οποία επιχείρησαν να την εγκλωβίσουν η εκτελεστική εξουσία και οι γνωστοί πλέον εξωθεσμικοί παράγοντες, αποδεικνύοντας έμπρακτα την ιδιότητά της ως εξουσίας λειτουργικά ανεξάρτητης και ακηδεμόνευτης, που δρα αποκλειστικά και μόνο προς όφελος των πολιτών και της αποκατάστασης του συναισθήματος δικαίου».

 

 

http://olympia.gr/2012/07/02/%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%B5%CE%AF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%8D%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%B1/


Διαβάστε επίσης...

Κρησφύγετο Ρώσων κατασκόπων αποκαλύφθηκε στην Χαλκιδική από τον θάνατο ενός Τσέχου

TweetΚρησφύγετο Ρώσων κατασκόπων στην Χαλκιδική, αποκάλυψε ο θάνατος ενός Τσέχου, υπηκόου ρωσικής καταγωγής, πριν από …

Το Belem μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα και περνάει από την Γέφυρα Ρίου -Αντιρρίου (video)

TweetΜε το εντυπωσιακό τρικάταρτο ιστιοφόρο Belem, ξεκίνησε η Ολυμπιακή Φλόγα το ταξίδι της, με προορισμό …

e-Καταναλωτής: Σε λειτουργία η νέα πλατφόρμα

TweetΗ αναβαθμισμένη νέα πλατφόρμα e-Καταναλωτής είναι από σήμερα διαθέσιμη σε όλους τους καταναλωτές, χρήστες του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *