Υπ. Εσωτερικών: Στους Δήμους η ευθύνη για τη θέρμανση των σχολείων

Στους Δήμους επιρρίπτει την ευθύνη για τη θέρμανση των σχολείων ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Αν. Γιαννίτσης, όπως προκύπτει από την απάντησή του σε Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργου Κοντογιάννη, με αφορμή τις καταγγελίες των εκπροσώπων τις ΟΛΜΕ ότι σε πολλές περιοχές οι σχολικές επιτροπές έχουν πάρει ελάχιστα χρήματα για την αγορά πετρελαίου.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Υπουργό: «Το ποσό που αποδίδεται για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αποτελεί μέρος των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ), οι οποίοι κατανέμονται κατ’ έτος στους Δήμους της Χώρας, σύμφωνα με την Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών (ΚΥΑ), κατόπιν σχετικής πρότασης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Στο πλαίσιο των ανωτέρω, όλοι οι δικαιούχοι Δήμοι της χώρας, επιχορηγήθηκαν για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων τους με το συνολικό ποσό ύψους 100.000.00,00€ για το έτος 2011, ενώ για το έτος 2012 επιχορηγήθηκαν με το ποσό των 20.000.000,00€».

Ωστόσο ο αρμόδιος Υπουργός δεν απαντά στο ερώτημα σχετικά με το ποια σχολεία παρουσιάζουν αυτή τη στιγμή έλλειψη σε πετρέλαιο καθώς και ποια μέτρα θα ληφθούν ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα, καθώς το κρύο είναι ακόμα ισχυρό.

Διαβάστε επίσης...

Το Belem μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα και περνάει από την Γέφυρα Ρίου -Αντιρρίου (video)

TweetΜε το εντυπωσιακό τρικάταρτο ιστιοφόρο Belem, ξεκίνησε η Ολυμπιακή Φλόγα το ταξίδι της, με προορισμό …

e-Καταναλωτής: Σε λειτουργία η νέα πλατφόρμα

TweetΗ αναβαθμισμένη νέα πλατφόρμα e-Καταναλωτής είναι από σήμερα διαθέσιμη σε όλους τους καταναλωτές, χρήστες του …

Τι είναι η “θεωρία των 9 λεπτών” που βοηθάει τις μητέρες να μην έχουν τύψεις στην καθημερινότητά τους

TweetΗ ποιότητα υπερτερεί της ποσότητας και στο μεγάλωμα των παιδιών, σύμφωνα με τη θεωρία των …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *