Εκδήλωση για τους Τρεις Ιεράρχες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νίκου Παπαχρήστου 

Η προσφορά των Τριών Ιεραρχών και η επίδραση της διαχρονικά στη ζωή και στη σκέψη των ανθρώπων βρέθηκε στο επίκεντρο της ομιλίας του Καθηγητή του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας της Αθήνας Αρχιμ. π. Νικολάου Ιωαννίδη , στην ειδική εκδήλωση του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Προστατών των Γραμμάτων.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, παρέστησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, οι Πρυτανικές Αρχές, ο Επίσκοπος Μαραθώνος Μελίτων, καθηγητές Πανεπιστημίου, ο διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Αρχιεπισκόπου π.Χρυσόστομος Παπαθανασίου, φοιτητές και πλήθος κόσμου. 
Στην άκρως ενδιαφέρουσα ομιλία του, με θέμα: «Εκκλησία και κοινωνία κατά τους Τρεις Ιεράρχες», ο π.Νικόλαος Ιωαννίδης αναφέρθηκε στη συνολική προσφορά των Τριών Ιεραρχών σημειώνοντας ότι συνέβαλαν στη σύζευξη ελληνισμού χριστιανισμού και μετάβαση από αρχαίο στο χριστιανικό κόσμο. Αναφέρθηκε επίσης στο συνεχές ενδιαφέρον τους για την οικοδόμηση της σχέσης του Ανθρώπου με το Θεό, για τη Δικαιοσύνη, για την ανακούφιση από την οικονομική ανέχεια, για την φιλανθρωπική, πνευματική και κοινωνική προσφορά τους.

 

http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=8245

Διαβάστε επίσης...

Meteo: Καταφτάνει η “ψυχρή λίμνη” – Η νέα κακοκαιρία θα κρατήσει μέχρι την Πέμπτη και θα είναι επίμονη

TweetH νέα κακοκαιρία που αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα πλησιάζει, καθώς η ψυχρή λίμνη από …

Πώς βγάζω νέα ταυτότητα: Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα – Αναλυτικά η διαδικασία

TweetΑύριο, Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να «ανέβει» στο gov.gr η ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου θα μπορούν …

Το ωράριο των εκπαιδευτικών της παράλληλης – Τι λέει η ΔΟΕ και τι υποστηρίζει η ένωση Διευθυντών Σχολικών Μονάδων

TweetΗ ΔΟΕ εξέδωσε ανακοίνωση πως παραβιάζονται τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών της παράλληλης στήριξης. Στην …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *