teachers

Συνάντηση του Τομεάρχη Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας με συνδικαλιστές δασκάλους στην Πάτρα

teachers

Ο Αντ. Σαμαράς επ’ ουδενί δεν θα τζογάρει στο μέλλον του τόπου, διακινδυνεύοντας την εκτόπιση της Ελλάδας από τον ευρωπαικό πυρήνα.

Ν. Νικολόπουλος : “Η ΝΔ δεν φοβάται να αναλάβει ευθύνες.

Ούτε θέλει να διεκδικήσει την εξουσία πατώντας πάνω σε ένα διαλυμένο τόπο και σε έναν διχασμένο λαό.”

 

Μέσα στον ορυμαγδό των πολιτικών εξελίξεων ας μην λησμονούμε τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τον λαό. Είναι υποχρέωση να αφουγκρασθούμε το πόνο, τις αγωνίες, την απόγνωση που υπάρχει πίσω από τα σκυθρωπά πρόσωπα των συμπολιτών μας.. Είναι αφελείς όσοι πιστεύουν ότι τα προβλήματα λύθηκαν με μιας ως δια μαγείας. Είναι ”ύποπτοι” και εξυπηρετούν σκοπιμότητες όσοι προσπαθούν να εξασφαλίσουν μέσω του ”μορφώματος” της μεταβατικής κυβέρνησης, “πολιτικές αναμοχλεύσεις, αναταράξεις και νόθες λύσεις”.

Μία κυβέρνηση διαχειριστικής διεκπεραίωσης με δοκιμασμένα παλιά δομικά στοιχεία ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα στην λεωφόρο της σωτηρίας ανεξάρτητα από το προφίλ και τις ικανότητες του κ. Παπαδήμου. Εξ αντικειμένου αυτό είναι αδύνατον.”

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Αχαίας και τομεάρχης εργασίας της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος μιλώντας το απόγευμα της Κυριακής στο ξενοδοχείο Αστήρ, σε στελέχη και συνδικαλιστές δασκάλους της φιλελεύθερης παράταξης.

 

Συνεχίζοντας την τοποθέτηση του ο Νίκος Νικολόπουλος τόνισε επίσης :

“Πρώτο μέλημα η σωτηρία της χώρας. Η διαπραγμάτευση στηρίζεται σε τακτικές αλλά καθορίζεται από την στρατηγική. Και μην ξεχνάμε την βασική στρατηγική επιλογή της ΝΔ τους τελευταίους μήνες.

Παραίτηση του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και της κυβέρνησης του και εκλογές. Το τέλος επιλογής του Παπανδρέου ήρθε μόλις δύο χρόνια από έναν θρίαμβο του ΠΑΣΟΚ και μία ταπεινωτική αλλά και επώδυνη ήττα της ΝΔ. Σε σχέση με την τελική συμφωνία για την μεταβατική κυβέρνηση αυτή αποτελεί την επιβεβαίωση της πολιτικής της ΝΔ.

  • Τέλος Γ. Παπανδρέου

  • Ακύρωση δημοψηφίσματος

  • Εκλογές

  • Μεταβατική κυβέρνηση

  • Παράλληλα αποκάλυψε τον άθλιο τρόπο διαχείρισης σημαντικών θεμάτων με την διαρροή περί όρων που δήθεν έθετε ο κ. Παπαδήμος Αυτό ήταν πραγματικά το ”κύκνειο άσμα” της αθλιότητας (η δήλωση του ήταν ξεκάθαρη). Τελικά η απερχόμενη κυβέρνηση ήταν κυβέρνηση διαρροών, μπλόφας και εκβιασμών.

 

Σχετικά με το έργο και τον χαρακτήρα της κυβέρνησης αυτό προσδιορίζεται επακριβώς από το πλαίσιο αρχών της 6ης Νοεμβρίου αλλά και από την δήλωση του Γ. Παπανδρέου που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση μεταβατική με κύριο έργο την υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και των πολιτικών που συνδέονται με αυτές. Εννοώντας όλες τις διαδικασίες που χρειάζονται για την ολοκλήρωση της συμφωνίας για την συμμετοχή των ιδιωτών στο ”κούρεμα” των ομολόγων. Νέα μέτρα δεν αναφέρονται στην συμφωνία”

 

Και συνέχισε επισημαίνοντας:

“Σε επίπεδο τακτικής : Ο Γ. Παπανδρέου είχε σχεδιασμό να οδηγήσει σε αδιέξοδο την διαδικασία ώστε να καταλήξει στο εκβιαστικό : “Εγώ ή το χάος”

Η άμεση αντίδραση του Αν. Σαμαρά το βράδυ της ψήφους εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση: ”Οι μάσκες έπεσαν. Εκλογές τώρα.’, επιτάχυναν την διαδικασία και έβαλαν το πλαίσιο.

Η κίνηση Σαμαρά της περασμένης εβδομάδας να αναπροσαρμόσει το αίτημα για άμεσες εκλογές και να συμφωνήσει στον σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης ήταν αυτή που προκάλεσε ανακατατάξεις στο πολιτικό σύστημα. Και φυσικά οι εκλογές σε 2-3 μήνες μπροστά στην κυβερνητική θητεία που είχε απομείνει είναι άμεσες.

 

Η στάση του για κυβέρνηση τεχνοκρατών εκ του αποτελέσματος ακύρωσε την επιχειρηματολογία της πλειοψηφίας των κομμάτων (ΛΑΟΣ και ΔΗΣΥ) που επιτέθηκαν στον Αντ. Σαμαρά για αυτή την επιλογή. Ανεξάρτητα με την συμμετοχή προσώπων στο υπουργικό σχήμα Την ταυτότητα της κυβέρνησης της καθορίζει ο επικεφαλής.

 

Σχετικά με την επιλογή προσώπου:

Ήταν κομβικής σημασίας να μην επιλογή της ΝΔ. Και μόνο ότι αυτό ήταν θέμα του ΠΑΣΟΚ αυτό δημιούργησε τις γνωστές αναταράξεις. Πολλές φορές στην τακτική δεν χρειάζεται να κάνεις εσύ κινήσεις αλλά να αφήσεις τον αντίπαλο γνωρίζοντας τις επιλογές που έχει.

Επίσης εγκαίρως η ΝΔ είχε μιλήσει για την μάχη διαδοχής. Στην συνέχεια με την τακτική της πυροδότησε την ”σφαγή” μεταξύ των επιγόνων του παπανδρεισμού. Από την στιγμή που κανείς δεν μπορούσε να κατηγορήσει τον Αν. Σαμαρά για ”αδιαλλαξία” ο Παπανδρέου ήταν υποχρεωμένος να παραιτηθεί. Και όσα ακολούθησαν και γίνονται αυτή την στιγμή στο ΠΑΣΟΚ τον γελοιοποιούν περισσότερο στα μάτια των ψηφοφόρων του. Αποδεικνύουν και την ανικανότητα του να διαπραγματευτεί και να συμφωνήσει σε σοβαρά θέματα.

 

Τέλος, η δήλωση του ότι ”΄δεν υπογράφει” τα ”εκβιαστικά τηλεγραφήματα των Βρυξελλών” διέλυσε στα μάτια της κοινής γνώμης όποιες συγχύσεις είχαν δημιουργηθεί στην κοινή γνώμη για την αντιμνημονιακή στάση της ΝΔ.”

 

Και έκλεισε την τοποθέτηση του με τα εξής:

“Με λίγα λόγια ο Αν. Σαμαράς :

  • Παρά τις συκοφαντίες ότι τον ενδιαφέρει μόνο η καρέκλα της εξουσίας με ευθύνη και ρεαλιστικό πατριωτισμό οδήγησε τα πράγματα (αν και δεν είχε πλειοψηφία) στον δρόμο για την σωτηρία της χώρας.

  • Επέβαλε εκλογές το συντομότερο δυνατόν.

  • Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση που οδήγησαν την χώρα σε αδιέξοδο είναι…παρελθόν.

  • Ενέτεινε τις εσωτερικές συγκρούσεις στο ΠΑΣΟΚ και μάλιστα λίγο πριν τις εκλογές.

  • Υπεύθυνη δύναμη που απέδειξε ότι πάνω από όλα βάζει την σωτηρία της χώρας.”

 

Διαβάστε επίσης...

Ενωτικό το νέο ΔΣ της ΔΟΕ – Νέος Πρόεδρος ο Σπύρος Μαρίνης

TweetΠραγματοποιήθηκαν στις 29/6/2024 αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Δ.Σ. και Ε.Ε. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, …

Ονομαστικές καταστάσεις όσων δεν συνέπραξαν με την Αξιολόγηση ζητά ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΙΘΑ

Tweet Μετά από εντολή του Υπουργού Παιδείας το Υπουργείο Παιδείας ζητά από τα Στελέχη Εκπαίδευσης …

Το Δημοτικό Σχολείο Αγναντερού στο πρόγραμμα Erasmus+ «Climate is the future»

Tweet Το περιβάλλον και η κλιματική αλλαγή αποτελούν μία από τις βασικές προτεραιότητες του προγράμματος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *