Το Υπουργείο Παιδείας προωθεί νέες καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων

 

Το Υπουργείο Παιδείας μέσω των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκαίδευσης σχεδιάζει την κατάργηση εκατοντάδων σχολικών μονάδων σε όλη την Ελλάδα. Μετά το κλείσιμο των 1050 σχολείων φέτος το Υπουργείο ετοιμάζει το β΄γυρο καταργήσεων-συγχωνεύσεων με στόχο τη μείωση των δαπανών και εκπαιδευτικού προσωπικού. Οι καταργήσες συγχωνεύσεις σχολείων, ως γνωστόν, τινάζουν στον αέρα μεγάλο τμήμα οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών. Η προοπτική αυτή εξυπηρετεί το σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας τόσο στο θέμα των διορισμών νέων εκπαιδευτικών (ο σχεδιασμός είναι να γίνουν ελάχιστοι έως και μηδενικοί διορισμοί τις επόμενες σχολικές χρονιές) όσο και στο θέμα της εργασιακής εφεδρείας καθώς με τις καταργήσεις – συγχωνεύσεις “κατασκευάζονται” πλεονάζοντες εκπαιδευτικοί.
Ήδη στη Θεσσαλονίκη οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προτείνουν την κατάργηση και συγχώνευση 26 γυμνασίων και λυκείων (11 στην Ανατολική και 15 στη Δυτική Θεσσαλονίκη), οι μαθητές των οποίων θα πρέπει να μεταφερθούν σε γειτονικά σχολεία. Επίσης προτείνουν την κατάργηση τριών ΕΠΑΣ και τριών ΕΠΑΛ στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ alfavita.gr, 5/11/2011

 

http://www.alfavita.gr/artrog.php?id=49764

 

Διαβάστε επίσης...

Καταργείται η Αργία των Τριών Ιεραρχών και για τα Φροντιστήρια με ΥΑ

TweetΥπεγράφη από την Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττα Μ. Μακρή, η με αριθμ. 8778/Ν1/26-01-2024  απόφαση …

1ο Διεθνές Παιδαγωγικό Συνέδριο της ΔΙ.Π.Ε. Πιερίας

Tweet Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας διοργανώνει, σε συνεργασία με την Περιφερειακή …

Έγκριση αιτήματος για υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «THE CROCUS PROJECT»

TweetΈγκριση αιτήματος για υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «THE CROCUS PROJECT» Σχετ.: 1. οι υπό στοιχεία …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *