Οι Ισπανοί εκπαιδευτικοί διαδηλώνουν μαζικά για τέταρτη ημέρα φορώντας πράσινα μπλουζάκια

 Χιλιάδες εκπαιδευτικοί και μαθητές διαδήλωσαν για άλλη μια φορά σήμερα στη Μαδρίτη διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στην παιδεία και προασπιζόμενοι το δημόσιο σχολείο.

68.000 στους δρόμους σύμφωνα με την elpais 

 

 Δείτε στον σύνδεσμο : http://www.elpais.com/articulo/sociedad/68000/personas/vuelven/tomar/centro/Madrid/recortes/elpepusoc/20111004elpepusoc_14/Tes

 

Φορώντας τα πράσινα μπλουζάκια που έχουν γίνει το σύμβολο του αγώνα τους, δάσκαλοι, γονείς και μαθητές κατέβηκαν στους δρόμους της ισπανικής πρωτεύουσας ζητώντας από την κυβέρνηση «να επενδύσει στην εκπαίδευση, να επενδύσει στο μέλλον». «Φτάνουν οι προσβολές, οι επιθέσεις, οι περικοπές και τα ψέματα για το δημόσιο σχολείο» έγραφαν τα πανώ που κρατούσε το πλήθος.

«Τη στιγμή που η Ισπανία χρειάζεται να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της, μου φαίνεται λάθος να μειώνουμε τις δαπάνες της παιδείας. Η κυβέρνηση προωθεί την ιδέα να εργαζόμαστε δύο ώρες επιπλέον όμως το πρόβλημα είναι ότι θα υπάρχουν λιγότεροι καθηγητές, μιλάμε για τουλάχιστον 3.000 λιγότεροι καθηγητές», δήλωσε μια καθηγήτρια ισπανικής φιλολογίας.

«Ανησυχώ για όσα συμβαίνουν στην Ισπανία. Έχω δύο παιδιά και δεν θέλω να παρέχουν καλή παιδεία μόνο τα ιδιωτικά σχολεία», εξήγησε ένας άλλος διαδηλωτής.

Πιεζόμενες από την κεντρική, σοσιαλιστική κυβέρνηση, οι αρχές της Μαδρίτης ζήτησαν από τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να αυξήσουν από 18 σε 20 τις ώρες διδασκαλίας εβδομαδιαίως, σε σύνολο 37,5 ωρών εργασίας. Το μέτρο αυτό, σύμφωνα με τα συνδικάτα θα οδηγήσει σε μείωση των προσλήψεων αλλά και σε χειροτέρευση του επιπέδου εκπαίδευσης.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης...

Έγκριση Αδειών Εισόδου Εκπροσώπων αναγνωρισμένων Αθλητικών Ομοσπονδιών και Φορέων στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Ε.) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.) για το σχολικό έτος 2023-2024

TweetΗ απόφαση έγκρισης αδειών ΕΔΩ 

Άνοιξε εκ νέου, από σήμερα 27/9 το σύστημα για το στεγαστικό επίδομα ακαδημαϊκού έτους 2022-2023

TweetΤην υποβολή αιτημάτων για το στεγαστικό επίδομα ακαδημαϊκού έτους 2022-2023, θα επιτρέπει, εκ νέου, από …

Υπενθύμιση Προκήρυξης εξετάσεων για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Β’ εξεταστικής περιόδου 2023

TweetΑπό το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού υπενθυμίζεται ότι το χρονικό διάστημα για την καταχώριση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *