Υφυπουργός Παιδείας: Ανακατανομές και μετατάξεις, το πρώτο βήμα για τους εκπαιδευτικούς

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ Ε. ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Ανοιχτό αφήνει το υπουργείο Παιδείας το ενδεχόμενο να ισχύσει το μέτρο της εφεδρείας και για τους εκπαιδευτικούς, αλλά όχι κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ (4/10/2011)

 
Η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου δήλωσε στο «Εθνος»: «Αμεσα δεν θα ισχύσει η εφεδρεία για τους εκπαιδευτικούς. Πρέπει πρώτα να προχωρήσουμε σε αναδιοργάνωση του προσωπικού και μετά βλέπουμε…»

Ανοιχτό αφήνει το υπουργείο Παιδείας το ενδεχόμενο να ισχύσει το μέτρο της εφεδρείας και για τους εκπαιδευτικούς, αλλά όχι κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς.

Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο “Εθνος” η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, “άμεσα δεν θα ισχύσει η εφεδρεία για τους εκπαιδευτικούς. Πρέπει πρώτα να προχωρήσουμε σε αναδιοργάνωση του προσωπικού και μετά βλέπουμε…”.

Σε καθεστώς εφεδρείας όμως θα τεθούν εργαζόμενοι οργανισμών του υπουργείου Παιδείας, όπως για παράδειγμα του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας, του ΕΚΕΠΙΣ (πιστοποίηση προσόντων), του ΕΚΕΠ (Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού), του Εθνικού Οργανισμού Προσόντων κ.ά.), οι οποίοι βρίσκονται στην κατηγορία 12-24 μήνες πριν από τη σύνταξη.

Κατά τα λοιπά και όσον αφορά στους εκπαιδευτικούς, πρόβλημα από ό,τι φαίνεται θα υπάρξει με όσους θεωρούνται ήδη πλεονάζοντες, όπως για παράδειγμα οι καθηγητές φυσικής αγωγής, οι οποίοι προφανώς θα απομακρυνθούν από τον χώρο της εκπαίδευσης και θα προωθηθούν σε άλλους φορείς και κυρίως σε δήμους, αλλά με αμφίβολα αποτελέσματα, με δεδομένο ότι και οι δήμοι βρίσκονται στη διαδικασία να απαλλαχτούν από πλεονάζον προσωπικό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Έθνους θα γίνουν πολλές αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών, καθώς καθηγητές ειδικοτήτων θα αξιοποιούνται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Επίσης σε μεγάλη έκταση θα ισχύσει το καθεστώς της δεύτερης ανάθεσης διδασκαλίας συναφών μαθημάτων, ενώ το πλεονάζον προσωπικό θα τοποθετηθεί σε άλλα σχολεία ή άλλους φορείς. Οσον αφορά το ενδεχόμενο αύξησης των ωρών διδασκαλίας είναι μια πιθανότητα που δεν έχει απομακρυνθεί από το τραπέζι των συζητήσεων της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, η οποία έχει λάβει υπόψη τις αντιδράσεις που θα προκληθούν.

Ανακατανομές και μετατάξεις, το πρώτο βήμα για τους εκπαιδευτικούς

“Φέτος θα ασχοληθούμε ελάχιστα με την εφεδρεία. Θα γίνουν πρώτα όλες οι προσπάθειες ανακατανομής του εκπαιδευτικού προσωπικού και μετά βλέπουμε”, τόνισε στο “Εθνος” η κ. Χριστοφιλοπούλου και συμπλήρωσε: Για κάποιες κατηγορίες όμως εκπαιδευτικών, όπως οι γυμναστές, που ήδη ξέρουμε ότι έχουμε πλεόνασμα, θα μπορούν να πάνε για παράδειγμα σε δήμους και να στηρίξουν πρωταθλήματα ή προγράμματα μαζικού αθλητισμού.

Διαβάστε επίσης...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο επιστημονικό συμπόσιο ΔΙ.Π.Ε Άρτας «ΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΗΓΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»

Tweet 1ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΔΙ.Π.Ε. ΑΡΤΑΣ «ΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΗΓΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε …

Άρτα: 1ο Επιστημονικό Συμπόσιο με θέμα: «Διοίκηση & Ηγεσία στην Εκπαίδευση»

TweetΗ Περιφερειακή Ενότητα Άρτας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, διοργανώνουν το 1ο …

«Λειτουργία Νηπιαγωγείων για το σχολικό έτος 2023-2024»

TweetΣχετ. έγγραφο: H υπό στοιχεία 73897/Γ1/4-7-2023 κοινή απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Παιδείας Θρησκευμάτων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *