Δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η εκτύπωση των σχολικών βιβλίων…

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Προβληματισμό και έντονη ανησυχία για την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση προκαλούν οι δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας προς τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης κατά την συνάντησή τους σχετικά με τα σχολικά βιβλία, όπου αποδέχτηκε ότι δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η εκτύπωση των βιβλίων και πως δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός από το να μοιραστούν στους μαθητές φωτοτυπίες και cd!

Η ίδια υπουργός, πριν από δύο μήνες, μας διαβεβαίωνε ότι το Σεπτέμβριο τα βιβλία θα είναι στα σχολεία κανονικά. Την προηγούμενη Παρασκευή σε συνέντευξη τύπου που έδωσε για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ανακοίνωσε ότι τα βιβλία θα φθάσουν σε τεύχη. Σήμερα καταλήξουμε στις φωτοτυπίες και στα cd.

Δυστυχώς, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν έλαβε υπόψη τις προτροπές μας, εδώ και μήνες για εγρήγορση, έγκαιρη προετοιμασία, οργάνωση, μεθοδικότητα και προγραμματισμό, για να φτάσουμε στην δυσάρεστη θέση μετά τον μεγάλο αριθμό των κενών στα σχολεία, να μην έχουν οι μαθητές ούτε καν τα απαραίτητα που απαιτούνται για το σχολείο, δηλαδή τι άλλο, από τα βιβλία.

Φθάσαμε 30 Αυγούστου, για να θυμηθεί και να ασχοληθεί το Υπουργείο Παιδείας με τα σχολικά βιβλία, αφού βέβαια πρώτα φρόντισε να κλείσει τον Οργανισμό Σχολικών Βιβλίων (ΟΕΒΔ) και να αναθέσει τα βιβλία σε ιδιωτικές εταιρείες και στον νεοϊδρυθέντα Οργανισμό «Διόφαντο». Αν δεν είναι πολιτική απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να μην πάρουν οι μαθητές φέτος βιβλία, τότε πρέπει να αποδοθούν αμέσως ευθύνες στους αρμόδιους που οδήγησαν τα σχολεία σε αυτή την κατάσταση, να μιλάμε δηλαδή σήμερα για μαθήματα με φωτοτυπίες και cd».

Διαβάστε επίσης...

Έγκριση Αδειών Εισόδου Εκπροσώπων αναγνωρισμένων Αθλητικών Ομοσπονδιών και Φορέων στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Ε.) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.) για το σχολικό έτος 2023-2024

TweetΗ απόφαση έγκρισης αδειών ΕΔΩ 

Άνοιξε εκ νέου, από σήμερα 27/9 το σύστημα για το στεγαστικό επίδομα ακαδημαϊκού έτους 2022-2023

TweetΤην υποβολή αιτημάτων για το στεγαστικό επίδομα ακαδημαϊκού έτους 2022-2023, θα επιτρέπει, εκ νέου, από …

Υπενθύμιση Προκήρυξης εξετάσεων για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Β’ εξεταστικής περιόδου 2023

TweetΑπό το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού υπενθυμίζεται ότι το χρονικό διάστημα για την καταχώριση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *