ΠΑΣΚ: Ανικανότητα του υπ. Παιδείας για τις Επιλογές Στελεχών της Εκπαίδευσης

ΠΑΣΚ: Ανικανότητα του υπ. Παιδείας για τις Επιλογές Στελεχών της Εκπαίδευσης


Η τακτική που ακολουθείται στο συγκεκριμένο θέμα (Επιλογές Στελεχών της Εκπαίδευσης) μαρτυρεί ανικανότητα των αρμοδίων παραγόντων, έλλειψη συντονισμού και προχειρότητα, που είναι ανεπίτρεπτη σε κάθε περίπτωση και πολύ περισσότερο στις ιδιαίτερα κρίσιμες  στιγμές που περνά η χώρα μας, τονίζει με ανακοίνωσή της  η κυβερνητική παράταξη των καθηγητών η ΠΑΣΚ.Ειδικότερα η ανακοίνωση της ΠΑΣΚ , έχει ως εξής:

Η Π.Α.Σ.Κ. Καθηγητών Δ.Ε. διαμαρτύρεται για τις αλληλοαναιρούμενες  διευκρινιστικές εγκυκλίους και τις παλινωδίες των υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και μάλιστα σε σχέση με σοβαρά υπηρεσιακά θέματα, όπως αυτό της επιλογής των στελεχών της εκπαίδευσης.

Η τακτική που ακολουθείται στο συγκεκριμένο θέμα μαρτυρεί ανικανότητα των αρμοδίων παραγόντων, έλλειψη συντονισμού και προχειρότητα, που είναι ανεπίτρεπτη σε κάθε περίπτωση και πολύ περισσότερο στις ιδιαίτερα κρίσιμες  στιγμές που περνά η χώρα μας.

Κανείς δε δικαιούται να επικαλεστεί την πίεση του χρόνου. Το πλαίσιο για την επιλογή των στελεχών της εκπαίδευσης (ν.3848/10) θεσπίστηκε πριν από δεκαεπτά μήνες, άρα ο χρόνος ήταν αρκετός τόσο για την έκδοση των απαραίτητων διευκρινιστικών εγκυκλίων όσο και για την έγκαιρη ολοκλήρωση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών.

Καλούμε την Υπουργό Παιδείας να επιληφθεί άμεσα του θέματος και να αναζητήσει τους υπευθύνους για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση, για τον αλλοπρόσαλλο χειρισμό της συγκεκριμένης υπόθεσης, για την απίστευτη, εν τέλει, ταλαιπωρία που υφίστανται κατακαλόκαιρα τόσο οι υποψήφιοι όσο και τα μέλη των Συμβουλίων Επιλογής.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr

 

Διαβάστε επίσης...

Έγκριση Αδειών Εισόδου Εκπροσώπων αναγνωρισμένων Αθλητικών Ομοσπονδιών και Φορέων στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Ε.) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.) για το σχολικό έτος 2023-2024

TweetΗ απόφαση έγκρισης αδειών ΕΔΩ 

Άνοιξε εκ νέου, από σήμερα 27/9 το σύστημα για το στεγαστικό επίδομα ακαδημαϊκού έτους 2022-2023

TweetΤην υποβολή αιτημάτων για το στεγαστικό επίδομα ακαδημαϊκού έτους 2022-2023, θα επιτρέπει, εκ νέου, από …

Υπενθύμιση Προκήρυξης εξετάσεων για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Β’ εξεταστικής περιόδου 2023

TweetΑπό το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού υπενθυμίζεται ότι το χρονικό διάστημα για την καταχώριση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *