Α. Διαμαντοπούλου: Περιμένουμε βοήθεια και από την Εκκλησία

«Το πνεύμα της συνεδρίασης ήταν μέσα στο πνεύμα των καιρών. Όλοι οι φορείς, βεβαίως και η Εκκλησία, είναι έτοιμοι να προσφέρουν στον ελληνικό λαό αυτή τη δύσκολη στιγμή. Αυτό περιμένουμε από την Εκκλησία», τόνισε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης συνεδρίασης της Επιτροπής Διαλόγου Εκκλησίας – Κράτους.

Σύμφωνα με την υπουργό, η ατζέντα της Επιτροπής Διαλόγου περιλαμβάνει ευρεία γκάμα θεμάτων, από την εκκλησιαστική εκπαίδευση έως τα ζητήματα της δέσμευσης της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Η ίδια σημείωσε πως η συνάντηση με τους εκπροσώπους της Εκκλησίας πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα. «Συμφωνήσαμε ότι υπάρχει θετικό πνεύμα. Αυτή την εποχή έχει σημασία τι προσφέρεις εσύ στην πατρίδα σου και όχι τι προσφέρει η πατρίδα σου σε σένα», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Διαμαντοπούλου.

Η απόφαση για τη συγκρότηση της Επιτροπής Διαλόγου Εκκλησίας – Κράτους λήφθηκε μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, η οποία πραγματοποιήθηκε με αφορμή την απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδας να δεσμεύσει τα αποθεματικά της Εκκλησίας.

 

tvxs.gr

0

Διαβάστε επίσης...

Καταργείται η Αργία των Τριών Ιεραρχών και για τα Φροντιστήρια με ΥΑ

TweetΥπεγράφη από την Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττα Μ. Μακρή, η με αριθμ. 8778/Ν1/26-01-2024  απόφαση …

1ο Διεθνές Παιδαγωγικό Συνέδριο της ΔΙ.Π.Ε. Πιερίας

Tweet Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας διοργανώνει, σε συνεργασία με την Περιφερειακή …

Έγκριση αιτήματος για υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «THE CROCUS PROJECT»

TweetΈγκριση αιτήματος για υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «THE CROCUS PROJECT» Σχετ.: 1. οι υπό στοιχεία …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *