Να αποσύρει το Υπ. Παιδείας την απόφαση για κατάργηση της επιλογής δεύτερης ξένης γλώσσας σε Δημοτικά και Γυμνάσια

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας, με την οποία καλεί το Υπουργείο Παιδείας να αποσύρει την απόφαση για την επιλογή δεύτερης ξένης γλώσσας στα σχολεία, καθώς δημιουργεί τεράστια προβλήματα και αδικίες σε βάρος μαθητών και εκπαιδευτικών.

Με την εν λόγω απόφαση αφαιρείται επί της ουσίας το δικαίωμα στους μαθητές του Δημοτικού και Γυμνασίου να επιλέξουν όποια δεύτερη ξένη γλώσσα επιθυμούν να διδαχθούν (Γαλλική ή Γερμανική για το Δημοτικό και Γαλλική ή Γερμανική ή Ιταλική ή Ισπανική για το Γυμνάσιο) αφού τελικά η δεύτερη γλώσσα που θα διδαχθεί στο κάθε σχολείο επιλέγεται με βάση την προτίμηση της πλειοψηφίας των μαθητών.

Ο Γιώργος Κοντογιάννης τόνισε πως οι συνέπειες της εφαρμογής αυτής της Υπουργικής απόφασης θίγουν ευθέως τις εργασιακές θέσεις των ξενόγλωσσων καθηγητών και όχι μόνο. Οι μετατάξεις, η άρση της οργανικότητας είναι θέμα χρόνου, ενώ η συρρίκνωση των σχολείων εξ αιτίας της υποχρεωτικής μετακίνησης των μαθητών θα προκαλέσει ένα ντόμινο μετακίνησης καθηγητών όλων των ειδικοτήτων.

Επίσης, επεσήμανε στην αρμόδια Υπουργό πως είναι απορίας άξιον τι θα συμβεί με τους μαθητές που έχουν επιλέξει μία ξένη γλώσσα, η οποία από την επόμενη χρονιά δεν θα διδάσκεται. Οι μαθητές αυτοί ή θα πρέπει να αρχίσουν να διδάσκονται άλλη γλώσσα, αφήνοντας έτσι αναξιοποίητα τόσα χρόνια διδασκαλίας της αρχικής γλώσσας που είχαν επιλέξει ή θα πρέπει να αλλάξουν σχολειό, έτσι ώστε να συνεχίσουν να διδάσκονται τη γλώσσα που αρχικώς είχαν επιλέξει, γεγονός όμως που δεν είναι εύκολο, ειδικά αν λάβει κανείς υπ’  όψιν του τις αποστάσεις μεταξύ των σχολείων στην επαρχία.

Διαβάστε επίσης...

Το Belem μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα και περνάει από την Γέφυρα Ρίου -Αντιρρίου (video)

TweetΜε το εντυπωσιακό τρικάταρτο ιστιοφόρο Belem, ξεκίνησε η Ολυμπιακή Φλόγα το ταξίδι της, με προορισμό …

e-Καταναλωτής: Σε λειτουργία η νέα πλατφόρμα

TweetΗ αναβαθμισμένη νέα πλατφόρμα e-Καταναλωτής είναι από σήμερα διαθέσιμη σε όλους τους καταναλωτές, χρήστες του …

Τι είναι η “θεωρία των 9 λεπτών” που βοηθάει τις μητέρες να μην έχουν τύψεις στην καθημερινότητά τους

TweetΗ ποιότητα υπερτερεί της ποσότητας και στο μεγάλωμα των παιδιών, σύμφωνα με τη θεωρία των …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *