(Καλά τα 20 εκατομμύρια αλλά) ΔΩΣΤΕ ΦΘΗΝΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Χάσαμε τόσα χρόνια σε αυτή τη χώρα την ευκαιρία να διοχετεύσουμε προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να επενδύσουμε καθιστώντας τα σχολικά κτήρια της Επικράτειας ενεργειακά αυτόνομα. Θα μπορούσαμε εκμεταλλευόμενοι τον ήλιο και άλλες εναλλακτικές πηγές ενέργειας να έχουμε μειώσει στο ελάχιστο το κόστος για τις ανάγκες θέρμανσης των σχολείων μας.

    Η συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών σχολείων χρησιμοποιεί στις μέρες μας για τις ανάγκες θέρμανσής της καυστήρες πετρελαίου. Το πετρέλαιο όμως πωλείται σε ακριβή τιμή με αποτέλεσμα οι σχολικές επιτροπές ιδιαίτερα των ορεινών δήμων να διοχετεύουν να επιβαρύνονται δυσανάλογα για την προμήθεια πετρελαίου για την αγορά του οποίου φορολογούνται.

     Θετικότατη η  σημερινή απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη με την οποία κατανέμεται από τους ΚΑΠ το ποσό των 20 εκ. ευρώ σε όλους τους δήμους της χώρας με στόχο την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

     Μήπως όμως θα έπρεπε να εξοικονομηθούν χρήματα για τις έτσι κι αλλιώς υποχρηματοδοτούμενες σχολικές επιτροπές των σχολείων μας και να εξαλειφθεί ο κίνδυνος τα παιδιά μας φέτος να ξεπαγιάσουν στα ελληνικά σχολεία εξασφαλίζοντας αφορολόγητο πετρέλαιο για τα σχολεία;Ακόμα καλύτερα.Μήπως θα πρέπει να προμηθεύονται τα σχολεία ΔΩΡΕΑΝ το πετρέλαιο και να γίνει φθηνότερο για όλους τους πολίτες;

       Ας καταγράψει κάθε σχολική επιτροπή τις ανάγκες της για πετρέλαιο.

       Ας βρεθεί ένα σύστημα ανάλογο με αυτό της προμήθειας πετρελαίου από την αστυνομία και άλλες δημόσιες υπηρεσίες ώστε να αποκλειστεί κάθε πιθανό κρούσμα λαθρεμπορίου.

        Ας βρεθεί η λύση ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα που θα καλύψουν άλλες βασικές ανάγκες των σχολείων εκτός από τη θέρμανση.

        Οι εποχές που σπαταλούσε το κράτος χρήματα πρέπει να τελειώσουν. Τα παιδιά όμως αυτής της χώρας οφείλουμε να τα προστατεύσουμε και να τους καλύπτουμε τις στοιχειώδεις τους ανάγκες. Κανένα σχολείο χωρίς θέρμανση.

Διαβάστε επίσης...

Ενωτικό το νέο ΔΣ της ΔΟΕ – Νέος Πρόεδρος ο Σπύρος Μαρίνης

TweetΠραγματοποιήθηκαν στις 29/6/2024 αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Δ.Σ. και Ε.Ε. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, …

Ονομαστικές καταστάσεις όσων δεν συνέπραξαν με την Αξιολόγηση ζητά ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΙΘΑ

Tweet Μετά από εντολή του Υπουργού Παιδείας το Υπουργείο Παιδείας ζητά από τα Στελέχη Εκπαίδευσης …

Το Δημοτικό Σχολείο Αγναντερού στο πρόγραμμα Erasmus+ «Climate is the future»

Tweet Το περιβάλλον και η κλιματική αλλαγή αποτελούν μία από τις βασικές προτεραιότητες του προγράμματος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *