2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Απριλίου 2015.

ΑΦΙΣΑ 2ο_7_b

 

Με τη συμμετοχή μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης, Σχολείων  από διάφορες πόλης της χώρας μας πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, το  2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Απριλίου 2015.

Το φεστιβάλ αποτελεί τόπο συνάντησης για την ανάδειξη της δημιουργικότητας των νέων ανθρώπων στο τοπίο των ΜΜΕ αλλά και των προβληματισμών σχετικά με αυτά.

Βασικός στόχος είναι οι μαθητές με τη βοήθεια επαγγελματιών σε θέματα τεχνικά και περιεχομένου να εκφραστούν δημιουργικά με την παραγωγή ραδιοφωνικών εκπομπών, να κατανοήσουν το τοπίο των ΜΜΕ, της επικοινωνίας και να προβληματιστούν σχετικά με την λειτουργία των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης (social media).
Την Παρασκευή 3 Απριλίου στο συνεδριακό Κέντρο Νικόλαος Γερμανός (Περίπτερο 8) της ΔΕΘ οι συμμετέχοντες μαθητές (με την καθοδήγηση και συντονισμό των εκπαιδευτικών)
θα παρουσιάσουν την εργασία τους σε Poster ή/και ηλεκτρονικά, και θα πάρουν μέρος σε παράλληλες δράσεις για την παραγωγή εκπομπών και τη  ζωντανή μετάδοση του Φεστιβάλ στο  European School Radio (www.europeanschoolradio.eu).
Επίσης μαθητές και εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν ανακοινώσεις των σχολείων παραγωγών ραδιοφωνικών εκπομπών  και να παρακολουθήσουν την ημερίδα με θέμα: «Το Μαθητικό Ραδιόφωνο στην εκπαίδευση. Η πρόκληση της ψηφιακής εποχής».
Το Σάββατο 4 Απριλίου 2015 στην Κεντρική Δημοτική Θεσσαλονίκης μαθητές, μαθήτριες, εκπαιδευτικοί και άνθρωποι των ΜΜΕ συζητούν για την Αγωγή στα ΜΜΕ της ψηφιακής εποχής, το Μαθητικό Ραδιόφωνο στην εκπαίδευση και τη διεύρυνση του δικτύου του European School Radio.
Το 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου για ραδιοφωνικούς παραγωγούς, μαθητές και μαθήτριες,  συνδιοργανώνουν:
• Η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και
• η Επιστημονική Εταιρία «European School Radio, το πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο»,
σε συνεργασία με την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης και το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Θεσσαλονίκης.
Το Φεστιβάλ στηρίζουν ενεργά με δράσεις τους το Τμήμα δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Α.Π.Θ., τα τμήματα Πληροφορικής και Ηλεκτρονικής του ΑΤΕΙΘ και το Μουσείο Ραδιοφώνου.
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ πραγματοποιείται διαγωνισμός ραδιοφωνικού μηνύματος με τίτλο «Κάντο ν΄ ακουστεί» και θα βραβευτούν οι ομάδες που συμμετείχαν σ’ αυτόν.
Το φεστιβάλ θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω διαδικτύου από τον δικτυακό τόπο http://2fest.europeanschoolradio.eu/

Διαβάστε επίσης...

Ενωτικό το νέο ΔΣ της ΔΟΕ – Νέος Πρόεδρος ο Σπύρος Μαρίνης

TweetΠραγματοποιήθηκαν στις 29/6/2024 αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Δ.Σ. και Ε.Ε. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, …

Ονομαστικές καταστάσεις όσων δεν συνέπραξαν με την Αξιολόγηση ζητά ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΙΘΑ

Tweet Μετά από εντολή του Υπουργού Παιδείας το Υπουργείο Παιδείας ζητά από τα Στελέχη Εκπαίδευσης …

Το Δημοτικό Σχολείο Αγναντερού στο πρόγραμμα Erasmus+ «Climate is the future»

Tweet Το περιβάλλον και η κλιματική αλλαγή αποτελούν μία από τις βασικές προτεραιότητες του προγράμματος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *