19 μέτρα με τα οποία επιχειρούν να αποτελειώσουν ότι έχει απομείνει από το μισθό των εκπαιδευτικών το 2012

Δε φτάνει η πρωτοφανής μείωση του μισθού που δημιουργεί ήδη ανυπέρβλητα προβλήματα στους όρους επιβίωσης δεκάδων χιλιάδων εκπαιδευτικών, το νέο κυβερνητικό κατασκεύασμα, έχει προετοιμάσει νομοθετικά το έδαφος για νέα αφαίμαξη το 2012 μέσω αδιανόητων φοροειπρακτικών μέτρων.
Η Κυβέρνηση Παπαδήμου, αυτή η σύγχρονη Ιερά Συμμαχία, ανήγγειλε στους εργάτες, στους μισθωτούς, στους υπαλλήλους ότι αντί για μισθό θα εισπράττουν πλέον ένα… φιλοδώρημα, δηλαδή μεροκάματα Βουλγαρίας και Ρουμανίας, διότι έτσι «ισχύει σε άλλες χώρες που μας ανταγωνίζονται οικονομικά»!

Το μαύρο μέτωπο Ολιγαρχίας – Ε.Ε. – ΔΝΤ γυρίζει το ρολόι του χρόνου για τους εργαζόμενους στο προ εξέγερσης Σικάγο για να φυσήξει ούρειος άνεμος στα δικά του συμφέροντα!


 
Τα 19 νέα μέτρα που έχουν τεθεί ήδη  σε εφαρμογή είναι:

1. Μείωση του αφορολόγητου ποσού από τα 12.000 ευρώ, στα 5.000 ευρώ. Οι δύο μειώσεις στο αφορολόγητο, μπορεί να έγιναν μέσα στο 2011 (Ιούλιο και Οκτώβριο), όμως η παρακράτηση θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2012.

2. Για τους νέους ηλικίας μέχρι 30 ετών και τους συνταξιούχους άνω των 65 ετών το αφορολόγητο ποσό μειώνεται στα 9.000 ευρώ, από 12.000 ευρώ.

3. Αλλαγές στους συντελεστές και στα κλιμάκια της φορολογικής κλίμακας, τα οποία περιορίζονται σε 8, από 10 που είναι σήμερα. Ο συντελεστής φόρου, που αντιστοιχεί στο κλιμάκιο ετήσιου εισοδήματος, από τα 16.000 έως τα 22.000 ευρώ, αυξάνεται από 24%, σε 25%. Για εισοδήματα από 22.000 έως 26.000 ευρώ, μειώνεται από 26%, σε 25%. Για το τμήμα του εισοδήματος από τα 26.000 έως τα 32.000 ευρώ, ο συντελεστής αυξάνεται από 32%, σε 35%. Για εισοδήματα από 32.000 έως 40.000 ευρώ, ο συντελεστής μειώνεται από 36%, σε 35%.

4. Μείωση των αφορολογήτων ορίων για τα προστατευόμενα τέκνα του υπόχρεου. Συγκεκριμένα, μειώνονται από τις 11.500 στις 7.000 ευρώ, για τους υπόχρεους, που έχουν 3 τέκνα, και από τις 13.500 στις 10.000 ευρώ, για όσους έχουν 4 τέκνα.

5. Αυξάνονται έως 71% τα τεκμήρια διαβίωσης για κατοικίες, ΙΧ αυτοκίνητα, σκάφη και πισίνες.

6. Κόβονται στο μισό οι φοροαπαλλαγές για νοσήλια, ενοίκια, δίδακτρα
φροντιστηρίων, ασφάλιστρα ζωής, δωρεές, διατροφή κ.λπ. και η έκπτωση 10% θα γίνεται μόνο από τον φόρο. Επίσης, καταργείται η έκπτωση 20% για τις δικηγορικές αμοιβές.

7. Καταργείται το «μπόνους» 10% της έκπτωσης φόρου, που ίσχυε στις περιπτώσεις συγκέντρωσης περισσότερων αποδείξεων από τις απαιτούμενες.

8. Τίθεται σε εφαρμογή η αυξημένη παρακράτηση φόρου εισοδήματος, με το νέο μειωμένο αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ.

9. Ξεκίνησε η παρακράτηση της «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης», που επιβάλλεται με συντελεστές 1%-4%, σε ετήσια εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ.

10. Μειώνεται στα 200.000 ευρώ, από 400.000 ευρώ, το αφορολόγητο του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας, κάτι που θα οδηγήσει σε νέες επιβαρύνσεις για όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

11. Σε πέντε μηνιαίες δόσεις θα πρέπει να καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες το Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων .Δομημένων Επιφανειών. Το τέλος θα αναπροσαρμοστεί, εφόσον αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες.

12. Έξι φόροι θα περιμένουν τους ιδιοκτήτες ακινήτων το 2012. Συγκεκριμένα, το ΕΤΑΚ του 2009, η έκτακτη εισφορά στην ακίνητη περιουσία άνω των 400.000 ευρώ του έτους 2009, το Έκτακτο Ειδικό Τέλος της .ΔΕΗ για το 2011 και το 2012 και ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας των ετών 2010 και 2011.

13. Το 2012 θα εισπραχθεί και η έκτακτη εισφορά για το 2011, για όσους έχουν εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ.

14. Το 2012 θα εισπραχθεί η έκτακτη εισφορά επί των τεκμηρίων διαβίωσης, για ΙΧ αυτοκίνητα άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών, σκάφη αναψυχής άνω των 7 μέτρων, και πισίνες. Η έκτακτη εισφορά θα υπολογιστεί επί των αυξημένων έως και 71% αντικειμενικών κριτηρίων διαβίωσης ΙΧ, σκαφών και δεξαμενών κολύμβησης, που
θα ισχύσουν για τα εισοδήματα του 2011.

15. Εξομοιώνεται ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης – κίνησης. Ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, που παραλαμβάνουν τα φυσικά πρόσωπα, θα φτάσει στο 80% του ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης από τις 15/10/2012. Αυτό θα έχει ως συνέπεια, από τον Οκτώβριο του επομένου έτους το πετρέλαιο θέρμανσης να πωλείται στα νοικοκυριά ακριβότερα κατά 40 λεπτά το λίτρο, σε τιμές μεταξύ 1,30 και 1,40 το λίτρο.

16. Θεσπίζεται «ηλεκτρονικό» πόθεν έσχες για όλους τους φορολογούμενους. Σ’ αυτό θα καταγράφονται όλα τα κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία του φορολογούμενου. Η καταγραφή θα γίνει με ειδικό έντυπο, που θα συμπληρώσουν όλοι οι φορολογούμενοι το 2012. Στο έντυπο θα δηλώνονται όλες οι μεταβολές στην περιουσία του φορολογούμενου, αλλά και οι καταθέσεις.

17. Αυξάνονται οι αντικειμενικές τιμές των ακινήτων, με στόχο να προσεγγίσουν τις αγοραίες τιμές. Η προσέγγιση θα γίνει μέσω της βάσης δεδομένων που διατηρεί η Τράπεζα της Ελλάδος από τις εκτιμήσεις ακινήτων, που πραγματοποιούν οι εμπορικές τράπεζες στο πλαίσιο των χορηγήσεων στεγαστικών δανείων και των προσημειώσεων ακινήτων για κάθε είδους χρηματοδότηση.

18. Αυξήσεις έρχονται, με την αναθεώρηση των αντικειμενικών, και στους φόρους μεταβίβασης παλαιών οικοδομών, οικοπέδων και αγροκτημάτων. Ο φόρος μεταβίβασης, που κυμαίνεται από 8% έως 10% επί της φορολογητέας αξίας ενός ακινήτου, θα αυξηθεί σημαντικά εξαιτίας της αναθεώρησης στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.

19. Η αύξηση των αντικειμενικών τιμών θα βάλει «φωτιά» και στους φόρους για δωρεές, γονικές παροχές και κληρονομιές ακινήτων.

Κοντά σε αυτά προετοιμάζουν την εργασιακή εφεδρεία και την απόλυση για χιλιάδες (ναι χιλιάδες) εκπαιδευτικούς μέσω της αξιολόγησης εκπαιδευτικών φορέων, σχολείων και εκπαιδευτικών.

Είναι φανερό και το θέμα έχει τεθεί: Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ!

Ενότητα της τάξης, Οργάνωση, Αγώνας, Αλληλεγγύη. Δύσκολα πράγματα αλλά τόσο αναγκαία όσο ποτέ καθώς αν δε θέλουμε να υποστούμε το αδιανόητο πρέπει να διεκδικήσουμε αυτό που φαίνεται αδύνατο.

ΕΝΘΥΜΟΥΜΕΝΟΙ  ΟΤΙ  ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ [για πολύ ακόμα…]  ΤΗΝ  ΠΕΡΙΟΔΟ 
“ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ” [Κάρολος Μαρξ], ΟΠΛΙΖΟΜΕΝΟΙ  ΜΕ  ΤΗΝ  ΑΝΑΓΚΑΙΑ  ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΟΡΑΣΗ,  ΠΑΣΧΙΖΟΥΜΕ,  ΔΡΩΝΤΕΣ,  ΓΙΑ  ΤΗ  ΧΑΡΑΞΗ  ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ  ΠΡΟΣ “ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ”  ΤΗΣ.
ΜΕ  ΤΗΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΤΗΣ  ΒΟΥΛΗΣΗΣ  ΚΑΙ  ΤΗΝ  ΑΝΑΓΚΑΙΑ  ΙΣΤΟΡΙΚΗ “ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΣΗ” ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ  ΑΣΗΜΑΝΤΑ  ΠΟΥ  ΣΥΝΑΝΤΑΜΕ  ΣΤΟ  ΔΡΟΜΟ  ΜΑΣ. (Α.Φ.)

 

του Χρήστου Κάτσικα

 


http://www.alfavita.gr/artro.php?id=54501

Διαβάστε επίσης...

Κρησφύγετο Ρώσων κατασκόπων αποκαλύφθηκε στην Χαλκιδική από τον θάνατο ενός Τσέχου

TweetΚρησφύγετο Ρώσων κατασκόπων στην Χαλκιδική, αποκάλυψε ο θάνατος ενός Τσέχου, υπηκόου ρωσικής καταγωγής, πριν από …

Το Belem μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα και περνάει από την Γέφυρα Ρίου -Αντιρρίου (video)

TweetΜε το εντυπωσιακό τρικάταρτο ιστιοφόρο Belem, ξεκίνησε η Ολυμπιακή Φλόγα το ταξίδι της, με προορισμό …

e-Καταναλωτής: Σε λειτουργία η νέα πλατφόρμα

TweetΗ αναβαθμισμένη νέα πλατφόρμα e-Καταναλωτής είναι από σήμερα διαθέσιμη σε όλους τους καταναλωτές, χρήστες του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *