Μετά τις 15 Αυγούστου οι διορισμοί των εκπαιδευτικών – Αμέσως μετά οι αποσπάσεις

Αυτή την περίοδο, στο υπουργείο Παιδείας, πραγματοποιούνται συσκέψεις για τον απαιτούμενο προγραμματισμό και τη λειτουργία των σχολείων την επόμενη σχολική χρονιά (2011-2012) υπό το γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Βασίλη Κουλαϊδή.

Οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών (ανακοίνωση στις 15/6/2011) θα με τη βοήθεια και στήριξη, εκτός των υπηρεσιακών συμβουλίων, και ενός πληροφοριακού συστήματος.


Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου, ο διορισμός των μόνιμων εκπαιδευτικών θα γίνει κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, ώστε να καλυφθεί μέρος των οργανικών κενών που θα προκύψουν μετά τις συνταξιοδοτήσεις ή τις παραιτήσεις εκπαιδευτικών. Αμέσως μετά τους διορισμούς θα πραγματοποιηθούν οι αποσπάσεις για την η κάλυψη των λειτουργικών κενών από σχολείο σε σχολείο.

Οι αποσπάσεις

Οι εκπαιδευτικοί που έχουν κάνει αίτηση για απόσπαση καταχωρούνται στο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα, το οποίο διενεργεί αυτόματα την αποτίμηση των κριτηρίων, κατά τα πρότυπα του συστήματος που εφαρμόζεται για τις μεταθέσεις.
Το υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει ότι η κατάταξη των εκπαιδευτικών σε πίνακες θα γίνει με αντικειμενικό τρόπο με μοναδικό κριτήριο το σύνολο των μορίων που συγκέντρωσαν. Κατηγορίες εκπαιδευτικών με ιδιαίτερες κοινωνικές και οικογενειακές ανάγκες αντιμετωπίζονται κατά προτεραιότητα.

 

http://www.alfavita.gr/artro.php?id=37349


Διαβάστε επίσης...

Καταργείται η Αργία των Τριών Ιεραρχών και για τα Φροντιστήρια με ΥΑ

TweetΥπεγράφη από την Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττα Μ. Μακρή, η με αριθμ. 8778/Ν1/26-01-2024  απόφαση …

1ο Διεθνές Παιδαγωγικό Συνέδριο της ΔΙ.Π.Ε. Πιερίας

Tweet Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας διοργανώνει, σε συνεργασία με την Περιφερειακή …

Έγκριση αιτήματος για υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «THE CROCUS PROJECT»

TweetΈγκριση αιτήματος για υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «THE CROCUS PROJECT» Σχετ.: 1. οι υπό στοιχεία …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *