Όταν τα παιδιά ζωγραφίζουν εκεί που δεν πρέπει…

Η πρώτη εικόνα που μου έρχεται στο μυαλό είναι ένα ψυγείο καλυμμένο από πάνω μέχρι κάτω με παιδικές ζωγραφιές και ένα παιδικό δωμάτιο γεμάτο μαρκαδόρους και κηρομπογιές, πεταμένες δεξιά και αριστερά.

Τα μικρά παιδιά έχουν την συνήθεια να ζωγραφίζουν πάνω σε όποια επιφάνεια βρουν ελεύθερη. Δεν έχει σημασία αν είναι το τραπέζι, ο τοίχος, μία κολλά λευκό χαρτί ή ένα σημαντικό για εσάς έγγραφο. Όσοι έχετε παιδιά, ή στο κοντινό σας περιβάλλον υπάρχουν μικροί μπόμπιρες, σίγουρα το καταλαβαίνετε ή ίσως το έχετε ζήσει.

Αν μία από τις ζωγραφιές τους γίνει σε κανονικό χαρτί, όπως δηλαδή πρέπει, τότε σαν περήφανοι  γονείς θα την βάλετε κάπου, που θα μπορείτε και εσείς και το παιδί σας να την βλέπετε καθημερινά. Μπορεί αυτό το κάπου να είναι το ψυγείο, μπορεί το τζάμι του παραθύρου, μπορεί ένας πίνακας ανακοινώσεων.

Τι γίνεται, όμως, όταν τα παιδάκι σας αποφασίζει να χρησιμοποιήσει σαν καμβά ζωγραφικής ένα δικό σας έγγραφο, που μάλιστα είναι αρκετά σημαντικό;

Δυστυχώς, την τύχη αυτή έμελλε να έχει ένας Κινέζος, που είδε τον τετράχρονο, κατά τα άλλα καλλιτέχνη, γιο του να αποδεικνύει το ταλέντο του, ζωγραφίζοντας το διαβατήριό του. Η πρώτη σκέψη στο μυαλό; Ωχ!

Και σαν να μην ήταν αρκετό αυτό, ο μικρούλης έφτιαξε τον πίνακά του, ενώ όλη η οικογένεια βρισκόταν σε ταξίδι στην Νότια Κορέα. Ωχ! Ωχ!

Όταν το παιδί σου αποφασίζει να γίνει καλλιτέχνης...
Όταν το παιδί σου αποφασίζει να γίνει καλλιτέχνης…

Το αποτέλεσμα; Ο άτυχος πατέρας έχει κολλήσει στη χώρα, μη μπορώντας τα διασχίσει τα σύνορα. Μάλλον, οι αξιωματούχοι δεν εντυπωσιάστηκαν από το… ταλέντο του τετράχρονου, ούτε από τα ανθρωπάκια, τα ζωάκια και την γενειάδα που είχε φτιάξει στον πατέρα του.

Το πρόβλημα προέκυψε, όταν προσπάθησε να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο, με το οποίο μαζί με την οικογένειά του θα επέστρεφε στην Κίνα. Επειδή η ασφάλεια δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει την ταυτότητά του, δεν του επετράπη η είσοδος.

Όπως, μάλιστα, έχουν ενημερώσει οι Αρχές τον πατέρα, γνωστός ως Chen, δεν θα μπορέσει να επιστρέψει σπίτι του, μαζί με τον γιο και την υπόλοιπη οικογένεια.

Η εικόνα του ζωγραφισμένου διαβατηρίου δημοσιεύθηκε στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης Weibo από τον ίδιο τον Chen. Μαζί με αυτή, ζητά την βοήθεια του κοινού, για το πώς θα τα καταφέρει να επιστέψει στην πατρίδα του.

Το σχέδιο του καλλιτέχνη περιλαμβάνει μία γάτα, λουλούδια, μερικά ανθρωπάκια και φυσικά την μακριά γενειάδα και τα πρόσθετα μαλλιά, που έχει “χαρίσει” στον πατέρα του. Εκτός από αυτά, βέβαια, έχει πειράξει λίγο το στόμα και τα μάτια του Chen, σε μία υπερπροσπάθεια να μην θυμίζει σε τίποτα τον άνθρωπο της φωτογραφίας.

Μπορεί να σου στοιχίσει πολλά...
Μπορεί να σου στοιχίσει πολλά…

Και μετά σου λένε κάνε παιδιά να δεις καλό…

 

 

http://www.pathfinder.gr/stories/3685130

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *