Εικόνα σε νοσοκομείο στο Μπέργκαμο /ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/kosmos/mpergkamo-137-imeres-den-yparhei-asthenis-koronoio

Χαμόγελα στο Μπέργκαμο: Μετά από 137 ημέρες δεν υπάρχει ούτε ένας ασθενής με κορωνοϊό

Χαμόγελα ανακούφισης σήμερα στο Μπέργκαμο της Ιταλίας, όπου είχε πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού και μετρούσε εκατοντάδες νεκρούς τους τελευταίους μήνες.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην είδηση ότι από σήμερα, στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου του Μπέργκαμο δεν υπάρχουν ασθενείς με κορωνοϊό. Πρόκειται για την πόλη σύμβολο των υπεράνθρωπων προσπαθειών γιατρών και νοσοκόμων, κατά του θανατηφόρου ιού, αλλά και για την περιοχή της Ιταλίας που επλήγη με τον πιο βίαιο τρόπο από την ασθένεια αυτή.

Είναι η πρώτη φορά, μετά από 137 ημέρες, που στην μονάδα εντατικής του νοσοκομείου της, δεν υπάρχουν ασθενείς με covid 19. Τον Μάρτιο, στην εντατική αυτή, έδιναν μάχη για την ζωή, πάνω από εκατό άνθρωποι. Σε δωμάτια του νοσοκομείου υπάρχουν ακόμη λίγοι ασθενείς που έχουν γίνει αρνητικοί, όμως, στον ιό και αναμένεται να πάρουν εξιτήριο πολύ σύντομα.

 

Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομειακό αυτό συγκρότημα, μετά από ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς της επιδημίας, οι τετρακόσιοι γιατροί, νοσοκόμοι και υπεύθυνοι για την καθαριότητα, ξέσπασαν σε ένα παρατεταμένο χειροκρότημα, εκφράζοντας έτσι την ικανοποίησή τους για τον σπουδαίο στόχο που σήμερα μπόρεσαν να πετύχουν.

 

Πηγή: iefimerida.gr 

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *