Χαιρετισμός του Υφυπουργού Παιδείας σε εκδήλωση του ΕΚΠΑ.

Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Βασίλειος Διγαλάκης παρέστη σήμερα, Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, στον χώρο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών προκειμένου να χαιρετίσει τη συνάντηση που οργανώθηκε σε σχέση με τη συμμετοχή του ΕΚΠΑ στο πρόγραμμα «CIVIS Πανεπιστήμιο Πολιτών Της Ευρώπης» (European Civic University).

Ο κ. Διγαλάκης και με την ιδιότητα του πανεπιστημιακού δασκάλου και του τ. Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, δήλωσε πολύ ικανοποιημένος κάθε φορά που βρίσκεται στον φυσικό του χώρο, και μάλιστα με μια ελπιδοφόρα αφορμή, τη συμμετοχή ελληνικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων στη φιλόδοξη πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ονομάζεται «Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια». Απηύθυνε θερμά συγχαρητήρια τόσο στο ΕΚΠΑ, όσο και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, που συμμετέχουν σε αντίστοιχα προγράμματα.

Μέσα από διακρατικές συμμαχίες των ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων, η Ευρωπαϊκή Ένωση στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας, της διεθνούς ανταγωνιστικότητας και της ελκυστικότητας της Ευρωπαϊκής Ανώτατης Εκπαίδευσης και είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό, όπως τόνισε ο υφυπουργός Παιδείας, ότι ελληνικά Πανεπιστήμια επιλέγονται με αυστηρά ευρωπαϊκά κριτήρια, ώστε να συμμετέχουν σε αυτά τα προγράμματα.

Ο κ. Διγαλάκης σημείωσε επίσης, τον σημαντικό ρόλο αυτών των προγραμμάτων, καθώς οικοδομούν σχέσεις συνεργασίας ανάμεσα στις ακαδημαϊκές κοινότητες και προωθούν την έρευνα και την καινοτομία. Κυρίως, όμως, σχετίζονται, όπως είπε με μια από τις πρωταρχικές προϋποθέσεις για την ανάταξη της Ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας μας, που δεν είναι άλλη από την εξωστρέφεια και τη δυναμική παρουσία της στα σύγχρονα εκπαιδευτικά δεδομένα.

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *