Φωτογραφίες από τις ζημιές στα σχολεία της Σάμου ανέβασε η Σοφία Ζαχαράκη – Από θαύμα δεν θρηνήσαμε κι άλλα θύματα

Η Υφυπουργός Παιδείας κα.Σοφία Ζαχαράκη πήγε στη Σάμο συμμετέχοντας στο πένθος όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας ώστε να παραβρεθεί στις κηδείες του Άρη και της Κλαίρης.Η Υφυπουργός ανέβασε στις ιστορίες της στο instagram συγκλονιστικές φωτογραφίες από τις ζημιές στα Δημοτικά της Σάμου αλλά και στα γραφεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που οι ντουλάπες και τα έπιπλα θα μπορούσαν να έχουν προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς.

Η κ. Ζαχαράκη εξέφρασε σε δηλώσεις της την θλίψη της και την συμπαράστασή της για τον αδόκητο χαμό των δύο παιδιών στην Σάμο μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που συγκλόνισε το Πανελλήνιο.

“Μία δύσκολη ημέρα στη Σάμο που περήφανα παλεύει να ξεπεράσει το σοκ και τις συνέπειες του σεισμού και της επέλασης του νερού στο παραλιακό μέτωπο στο Βαθύ.
Από κοντά τα μέγεθος του προβλήματος αποκαλύπτεται. Μαζί μ´αυτό όμως και το πείσμα να αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε την κάθε όψη του. Στα σχολεία πηγαίνουν ήδη ομάδες μηχανικών και διαπιστώνουν την κτηριολογική κατάσταση. Αυτά που είδα στην Χώρα Σάμου και στο Βαθύ είναι πολύ ανησυχητικά για το άμεσο μέλλον λειτουργίας των δημοτικών εκεί. Σταθήκαμε όμως τυχεροί για την ώρα που έγινε και για τις άμεσες αντιδράσεις των παιδιών και των δασκάλων τους.
Δυστυχώς οι διευθύνσεις εκπαίδευσης θα χρειαστούν ημέρες για να λειτουργήσουν στα γραφεία τους ξανά. Ήδη δρομολογούμε λύσεις για προσωρινή μεταστέγαση και παροχή εξοπλισμού καθώς οι υπολογιστές έχουν σχεδόν όλοι καταστραφεί . Με τη συνεργασία του δήμου και της περιφερειακής διευθύντριας εκπαίδευσης Μαρία Παπαδανιήλ θα στηρίξουμε ψυχολογικά την εκπαιδευτική οικογένεια. Οι μαθήτριες και οι μαθητές καθώς και οι εκπαιδευτικοί χρειάζονται στήριξη. Και θα την παρέχουμε.
Όσο για τον αποχαιρετισμό στα παιδιά, ήταν αυτή η στιγμή, η χειρότερη για τους γονείς,
τ´αδέρφια, τους παππούδες. Για τους συμμαθητές με τα λευκά που ήταν σήμερα εκεί, για τους δασκάλους τους.
«Ζει η απουσία λοιπόν, μαζί μας ή και μόνη της, τη ζωή της».
Σάμος, 1/11/2020″

 

https://www.facebook.com/sofia.zacharaki/posts/10157729071148603

Όσον αφορά τις ζημιές που υπέστησαν τα σχολικά κτήρια, τόνισε ότι σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί σε σχολείο στη Χώρα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι με την βοήθεια των εκπαιδευτικών όλα τα παιδιά έκαναν αυτό που έπρεπε για να προστατευθούν.

Υπάρχει έντονη μετασεισμική δραστηριότητα, η κατάσταση είναι δύσκολη και δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία τις επόμενες μέρες, τόνισε η κ. Ζαχαράκη, σημειώνοντας ότι στο νησί βρίσκονται κλιμάκια μηχανικών προκειμένου να ελέγξουν τη στασιμότητα των κτηρίων.

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *