Τρεις Ιεράρχες : Αργία για τα ξενόγλωσσα Φροντιστήρια – Εργάσιμη για τα άλλα φροντιστήρια και τα σχολεία!!!

Τα σχολεία κατά την ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών θα λειτουργούν κανονικά, όπως είχε ανακοινώσει πριν κάποιες εβδομάδες το υπουργείο Παιδείας. Όπως αναφερόταν σε σχετική ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου για τους ΕΛΚΕ και τη νέα ΑΔΙΠ, «η 30η Ιανουαρίου κάθε έτους, ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν των τριών Αγίων και της Παιδείας, καθώς και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας».

Η ρύθμιση αυτή αφορά και την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όπως και τη δημόσια και την ιδιωτική. Αυτό σημαίνει ότι κανονικά θα λειτουργούν – εκτός από όλα τα σχολεία – και όλα τα φροντιστήρια. Η ανακοίνωση μάλιστα καταλήγει: «Κατά τα λοιπά, το σχολείο θα λειτουργεί κανονικά και θα πραγματοποιείται το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας». Μάλιστα, τόνισε ότι τα αυτό θα αποτυπωθεί κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου στη Βουλή. Σημειώνεται ότι η εν λόγω ρύθμιση αφορά, τόσο την πρωτοβάθμια, όσο και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική». Επειδή όμως υπήρξε σύγχυση στους γονείς για το τι θα γίνει με τα ξενόγλωσσα φροντιστήρια η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (Π.Ο.Ι.Κ.Ξ.Γ. – PALSO) έκανε γνωστό ότι η 30η Ιανουαρίου 2020 συνεχίζει να είναι αργία για τα κέντρα ξένων γλωσσών και τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης όπως ίσχυε.

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *