Το τμήμα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής μίας Ιεράς Μητροπόλεως

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλλων κ. Τιμοθέου, την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020, το τμήμα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής της Ιεράς Μητροπόλεως συμμετείχε στον προκριματικό διαγωνισμό Περιφέρειας Θεσσαλίας του Πανελληνίου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας, που έλαβε χώρα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στον Βόλο.

Ο διαγωνισμός είχε τέσσερα σκέλη: Innovation Project, Core Values, Robot Design και Robot Game. Οι συμμετοχές των ομάδων φέτος ήταν διπλάσιες από τις περσινές.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 19 ομάδες, 16 από την Περιφέρεια της Θεσσαλίας και 3 ομάδες από τους νομούς Κοζάνης και Γρεβενών. Την πόλη εκπροσώπησαν και άλλες τρεις ομάδες ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων.

 

 

 

 

 

 

 

 

Το πρόγραμμα, εκτός από τα διαγωνιστικά μέρη, είχε και πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα: μουσικοχορευτικά δρώμενα, πειράματα Φυσικής για τους μαθητές, επίδειξη λειτουργίας 3D Printer, ένα Ρομπότ σε ανθρώπινες διαστάσεις και ρομποτικό παιχνίδι σε λαβύρινθο.

Στην ομάδα συμμετείχαν έξι μαθητές της ΣΤ’ τάξης Δημοτικού και ένας μαθητής της Α΄ Γυμνασίου. Το όνομα της ομάδας «Ἄξιόν ἐστί (Action_st)», είναι εμπνευσμένο από τον ύμνο “ Ἄξιόν ἐστίν ” (Μεγαλυνάρια της Παναγίας).

Τα παιδιά συνόδεψαν οι οικογένειές τους και αρκετοί φίλοι. Προπονήτρια της ομάδας είναι η κ. Ελένη Τσιαμούρτα, καθηγήτρια Πληροφορικής.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τους διοργανωτές για την συμμετοχή Ιερών Μητροπόλεων στον διαγωνισμό επισημαίνοντας τον προοδευτισμό που τις διακρίνει. Εκτός από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, αποστολή έστειλε και η Ιερά Μητρόπολις Γρεβενών.

Οι μαθητές από αυτό το ωραίο ταξίδι γνώσεων αποκόμισαν σπουδαίες αξίες όπως η ομαδικότητα, η συνεργασία, ο συναγωνισμός, η ευγενής άμιλλα και ο σεβασμός στους αντιπάλους.

Επέστρεψαν σοφότεροι και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά.

Το τμήμα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής μίας Ιεράς Μητροπόλεως

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *