Τι είπε η Νίκη Κεραμέως στην ΔΟΕ

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δ.Σ της Δ.Ο.Ε με την Υπουργό Παιδείας με θέμα το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου.
Από την πλευρά μας θέσαμε τους προβληματισμούς μας για το αν και πόσο είναι ασφαλές να γίνει κάτι τέτοιο με τα υπάρχοντα δεδομένα και τονίσαμε το ιδιαίτερα μεγάλο πρόβλημα των νοσούντων εκπαιδευτικών καθώς επίσης και για το ότι δεν έχει γίνει καμία ενέργεια από το υπουργείο για τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα. Ζητήσαμε επίσης για μία ακόμη φορά τη διενέργεια δωρεάν διαγνωστικών ελέγχων από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στα σχολεία για όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.
Η υπουργός μας ανέφερε τους 6 λόγους που έλαβε υπόψη της η κυβέρνηση και αποφάσισε το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου :
1. Για παιδαγωγικους λόγους.
2. Για ψυχοσυναισθηματικούς λόγους.
3. Τα παιδιά θα είναι πιο ασφαλή στα σχολεία γιατί θα κάνουν 2 self test την εβδομάδα και σε περίπτωση κρουσματος κάθε μέρα.
4. Σε όλη την Ευρώπη ανοίγουν τα σχολεία με λιγότερους ελέγχους.
5. Ήδη το Σεπτέμβρη άνοιξαν τα σχολεία με τη μετάλλαξη 《Δ 》ως κυρίαρχη ενώ τώρα με την 《Ο 》 που είναι πιο ήπια, τα πράγματα δεν είναι τόσο σοβαρά.
6. Δεν θα τιμωρηθούν τα παιδιά, επειδή κάποιοι επιλέγουν να παραμένουν ανεμβολίαστοι.
Σε ερώτησή μας για το 50%+1 η υπουργός μας είπε ότι δεν υπήρξε καμία πρόταση για αλλαγή και δεν συζητήθηκε από την επιτροπή των επιστημόνων.
Όσον αφορά την τηλεκπαιδευση μας απάντησε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και μπορεί να λειτουργήσει κανονικά σε κάθε περίπτωση και μας τόνισε ότι είναι σε διαρκή επαφή με την ΑΠΔΠΧ σχετικά με τις επισημάνσεις της.
Στο θέμα της αναπλήρωσης των νοσούντων εκπαιδευτικών μας είπε η υπουργός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη ο σχεδιασμός του υπουργείου για τις αναπληρώσεις αυτές και θα υπάρξει σύντομα συνεννόηση του Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης.
Ενημέρωση από :
Γιώτα Βενετοπούλου Μάνο Ανδρουλάκη και Κικινή Θανάση.

Διαβάστε επίσης...

“Το Ολοκαύτωμα στη νήσο των Δικαίων” – «Φάρος» μέσα στις προκλήσεις το θάρρος και η ανθρωπιά των Ζακυνθινών

TweetΜε κάθε τρόπο αναδείχθηκε το ιστορικό γεγονός της διάσωσης των Εβραίων στη Ζάκυνθο, της μοναδικής …

Καταργείται η Αργία των Τριών Ιεραρχών και για τα Φροντιστήρια με ΥΑ

TweetΥπεγράφη από την Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττα Μ. Μακρή, η με αριθμ. 8778/Ν1/26-01-2024  απόφαση …

1ο Διεθνές Παιδαγωγικό Συνέδριο της ΔΙ.Π.Ε. Πιερίας

Tweet Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας διοργανώνει, σε συνεργασία με την Περιφερειακή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *