Τελετή Βράβευσης 6ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού «Στιγμές από την ιστορία των σχολείων»

Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου από τις 11πμ στο Αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής των βραβείων του 6ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα «Στιγμές από την ιστορία των σχολείων»  που διοργάνωσαν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης  του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η Τελετή πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκόπιου Παυλόπουλου.

Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια από όλη την Ελλάδα και την Ομογένεια έλαβαν και αυτό τον χρόνο μέρος στον Διαγωνισμό με εξαιρετικές δημιουργίες των μαθητών. Με ταινίες μικρού μήκους, βίντεο, φωτοιστορίες, κόμικς, εικαστικές συνθέσεις οι μαθητές αφηγήθηκαν την ιστορία του σχολείου τους άλλοτε με συγκινητικό τρόπο άλλοτε με χιούμορ μα πάντα δείχνοντας την αγάπη τους στο σχολειό τους και στους δασκάλους τους.

Από το Κολλέγιο Πνοή Αγάπης της Ιεράς Μητόπολης Αργυροκάστρου στην Αλβανία, τη Μεγάλη του Γένους Σχολής και το Ζωγράφειο στην Κωνσταντινούπολη, μέχρι τα Χανιά, την Αμφίκλεια, τη Νάουσα, το Πέραμα, τη Σπάρτη, τη Χαλκιδική, τη Λαμία, την Αμφίκλεια, τη Θεσσαλονίκη, τη Κόρινθο, τη Ρόδο κι άλλες γωνιές της Ελλάδας οι μαθητές έδειξαν ταλέντο και ευαισθησία. Πολλές από τις ταινίες θα μπορoύσαν να σταθούν ακόμη και σε μεγάλα φεστιβάλ!

Πολλές είναι οι ιστορικές και συγκινητικές στιγμές που μοιράζονται μαζί μας τα παιδιά των σχολείων:

-Η  ίδρυση σχολείων όπως η Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή ή το Ζωγράφειο στην Κωνσταντινούπολη.

-Το  Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) «Πνοή Αγάπης» Μεσοποτάμου, κοντά στους Άγιους Σαράντα στην Αλβανία μας θυμίζει τη συμβολή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου στην ίδρυσή του.

-Μια γιαγιά από τις Καλυθιές Ρόδου θυμάται την εποχή που ήταν κι εκείνη κοριτσάκι.

-Παππούδες και γιαγιάδες στο Δημοτικό Σχολείο της Αμφίκλειας διηγούνται τα δικά τους δύσκολα χρόνια μετά την κατοχή: «όταν ήταν χειμώνας πηγαίναμε  σχολείο με ένα ξύλο στο χέρι για να ανάψει η σόμπα και να ζεσταθούμε».

-Το σχολείο της Ισραηλιτικής κοινότητα Θεσσαλονίκης θυμάται και ψηλαφίζει τις τραγικές ιστορίες των μικρών εβραιόπαιδων μαθητών.

-Το 57ο  δημοτικό σχολείο Αθηνών, σχολείο στον Κολωνό μας γυρίζει στην εποχή που τα παιδιά έπαιζαν μπάλα με πέτρες και κουρέλια

-Το 8ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας θυμάται τα χρόνια της Κατοχής

-Το ΕΠΑΛ του Άργους ζωντανεύει μια μοναδική ισοτρία αγάπης ανάμεσα σε μια Ελληνίδα κι έναν Ιταλό ανθυπίατρο.

…και πολλές ακόμη ιστορίες, όσα και τα σχολεία που θα βραβευτούν το Σάββατο 9 Νοεμβρίου στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης….

Τελετή Βράβευσης 6ου  Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού «Στιγμές από την ιστορία των σχολείων»

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *