Τα «παιδιά του Ίλιντεν» ονειρεύονται «Μακεδονικό» έθνος με λάβαρο τις Πρέσπες

Γράφει η Κρινιώ Καλογερίδου, Συγγραφέας στο lastpoint.gr

‟ 1 Αυγούστου 2019: »Οι Γιατροί του Κόσμου» αναγνωρίζουν τα Σκόπια ως »ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»!!!..”

Διαβάζω ψιθυριστά, σχεδόν ξέπνοα δυο και τρεις φορές την είδηση, σαν να μην καταλαβαίνω τι λέει… Σχεδόν ασυναίσθητα περνά φωτογραφικά απ’ τη σκέψη μου η εικόνα των δυο συνενόχων (Τσίπρα-Κοτζιά) που υπέγραψαν δουλικά την εθνικά ασύμφορη »συμφωνία των Πρεσπών» (12 Ιουνίου 2018) διαβεβαιώνοντας τους Έλληνες για την ωφελιμότητά της.

Ύστερα φέρνω στον νου μου την εικόνα του νυν πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, να λέει λίγες μέρες μετά την υπογραφή της: »… Δε συμφωνώ… Δε θα την υπέγραφα ποτέ, αλλά οφείλω να τη σεβαστώ, να τη στηρίξω…»(20 Ιουλίου 2018), ενώ σε συνέντευξή του στις 16 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους απαντούσε σε σχετική ερώτηση για το καινούριο όνομα των Σκοπίων (»Βόρεια Μακεδονία»):

»… Κανείς Έλληνας δε θα ήθελε τον όρο ‘Μακεδονία’, αλά θέλω να είμαι ρεαλιστής. Αν και δε μου αρέσει καθόλου, το βασικό πρόβλημα είναι στη γλώσσα και την εθνότητα… Το όνομα (‘Βόρεια Μακεδονία’) θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα κι από τη στιγμή που αναγνωρίζεται η γλώσσα και η εθνότητα είναι θέμα χρόνου να αποκαλείται η χώρα απλά ‘Μακεδονία’…»

Ψελλίζω με πόνο ψυχής την είδηση της 1ης Αυγούστου που επιβεβαιώνει τα λόγια του. Οι »Γιατροί του Κόσμου», λέει, κυκλοφόρησαν και διένειμαν σε σπίτια ανά την Ελλάδα φυλλάδια που εμφανίζουν έναν παγκόσμιο χάρτη όπου τα Σκόπια αποκαλούνται »Μακεδονία»!!!..

» Και ο Κυριάκος, το εγγόνι του συνονόματου Μακεδομάχου παππού του, θα τιμήσει μια »συμφωνία» που παραβιάζεται καθημερινά από τα Σκόπια; αναρωτιέμαι δυσανασχετώντας και κάνω να σηκωθώ απ’ τον υπολογιστή, σαν να μη με χωράει ο τόπος.

Όμως την ίδια κιόλας στιγμή ανακάθομαι συγχυσμένη, γιατί το μάτι μου πέφτει σε μια φωτογραφία ταυτότητας ενός Σκοπιανού με ημερομηνία έκδοσης την 13η Ιουνίου 2019, ένα χρόνο μετά δηλαδή απ’ την υπογραφή της »συμφωνίας των Πρεσπών».

– Λες; Λες να είναι γνήσιο; μονολογώ κοιτώντας τη φωτογραφία με πυρετικό βλέμμα.

Ξέρω πως, αν είναι αληθινή, επιβεβαιώνονται γρηγορότερα του αναμενομένου οι φόβοι μας για καταπάτηση των συμφωνηθέντων και με την μη αντίδρασή μας ρίχνουμε μπόλικο νερό στον μύλο του αλυτρωτισμού των γειτόνων μας.

Γέρνω στην πλάτη της πολυθρόνας μου μ’ έναν βαθύ αναστεναγμό φέρνοντας ασυναίσθητα στο μυαλό μου εικόνες διάσπαρτες απ’ τα δυο χρόνια που είχα υπηρετήσει ως αναπληρώτρια στη Φλώρινα, πριν να διοριστώ στη Θεσσαλονίκη.

Το »Ουράνιο Τόξο» τότε έκανε επίμονες προσπάθειες για να παρασύρει τους μαθητές μας στην προπαγάνδα του είτε μοιράζοντας φιλοσκοπιανά φυλλάδια έξω από τα σχολεία είτε καλώντας τους να συμμετάσχουν στις αλυτρωτικές γιορτές που διοργάνωναν για να τιμήσουν την επανάσταση του Ίλιντεν, η οποία συμβόλιζε ανέκαθεν για τους Σκοπιανούς την αρχή της Σλαβομακεδονικής εθνογένεσης, με πρωταρχικό της σκοπό την απελευθέρωση της Μακεδονίας και σύνθημα «Η Μακεδονία στους Μακεδόνες»…

Κάπου διάβασα μάλιστα τελευταία πως συνεχίζουν να γίνονται αυτές οι γιορτές στη Φλώρινα, με κέντρο το χωριό Μελίτη, τις οποίες τιμούσαν και τιμούν δυστυχώς αρκετοί βουλευτές πρώην και νυν του ελληνικού Κοινοβουλίου, εν γνώσει του ότι αυτές έχουν αλυτρωτικό χαρακτήρα…

Χαμογελάω πικρά για να μην κλάψω στη σκέψη των 153 βουλευτών που συνυπέγραψαν με τον Κοτζιά και τον Τσίπρα τη »συμφωνία των Πρεσπών». Ξέρω ότι κάποιοι απ’ αυτούς που λοιδόρησαν τους μετέχοντες στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία ή έχουν ένοχο εθνικό βίο ως υπερασπιστές της ανύπαρκτης »μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα, »ανταμείφθηκαν» για την πράξη τους διοριζόμενοι σε θέσεις Γενικών Γραμματέων υπουργείων, αν και κρατούσαν ανέκαθεν αντιπατριωτική στάση.

»Η Ελλάδα πριμοδοτεί άθελά της των αλυτρωτισμό των Σκοπίων;» αναρωτιέμαι με τρόμο κάνοντας άλμα στον χρόνο για να θυμηθώ, μέχρι να ξαναρθώ στο παρόν της είδησης που με κάνει και ανατριχιάζω. »Στις 20 Ιουλίου φέτος οι Σκοπιανοί γιόρτασαν στην Μελίτη την εξέγερση του Ίλιντεν κι εμείς γίναμε θεατές και χειροκροτητές τους… Και δε μείναμε μόνο σ’ αυτό, δυστυχώς, αφού γιορτάσαμε μαζί τους τον αλυτρωτισμό τους…»

Μειδιώ ειρωνικά φέρνοντας στο μυαλό μου τα λόγια του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για την τήρηση των συμφωνηθέντων στις Πρέσπες: »… Παρακολουθούμε κάθε βήμα των Σκοπίων…», είπε για να καθησυχάσει την αγωνία του κόσμου ένα χρόνο μετά την υπογραφή της επίμαχης »συμφωνίας». Ύστερα εξαγριώνομαι σαν σκέπτομαι την ηθελημένη αφέλεια των 153 βουλευτών, που έβαλαν την υπογραφή τους στην φαιδρή συμφωνία νομίζοντας πως θα σταματούσαν αυτόματα οι αλυτρωτικές διεκδικήσεις των παραχαρακτών της ελληνικής ιστορίας.

Μ’ έναν κοφτό αναστεναγμό ανακλαδίζω τα πόδια μου που έχουν μουδιάσει και ανακάθομαι στη θέση μου. Με την προσοχή μου στραμμένη στην οθόνη του υπολογιστή ψάχνω να βρω λεπτομέρειες για τα όσα ντροπιαστικά είχαν γίνει στη Φλώρινα προ ολίγων ημερών απ’ τους φιλοσκοπιανούς μειοδότες, επ’ ευκαιρία της εξέγερσης στο Ίλιντεν.

Με οδυνηρή έκπληξη διαπιστώνω σε ανάρτηση ενός νεοδημοκράτικου site ότι ανάμεσα στους συμμετέχοντες στους αλυτρωτικούς πανηγυρισμούς των φίλων του »Ουράνιου Τόξου» τον Ιούνιο του ’18 ήταν κι ο βουλευτής Φλώρινας της τότε Αξιωματικής αντιπολίτευσης και νυν κυβέρνησης Γιάννης Αντωνιάδης, που χόρευε γελαστός με τους… ομοϊδεάτες του τα τραγούδια του αλυτρωτισμού της σκοπιανής προπαγάνδας, οι στίχοι των οποίων μιλούσαν για την Μακεδονία του Αιγαίου και το χρέος των »Μακεδόνων» να μην την ξεχνούν…

Ένα εσωτερικό ρίγος, αποστροφής και απέχθειας διατρέχει ξαφνικά τη ραχοκοκαλιά μου στη σκέψη ότι οι ανθέλληνες συνεργοί στο έγκλημα σε βάρος της Μακεδονίας μας ήταν πολλοί περισσότεροι απ’ όσους είχα υπολογίσει λογαριάζοντας μόνο αυτούς που ψήφισαν »ΝΑΙ» στην εθνικά ασύμφορη »συμφωνία των Πρεσπών»…

Προσπαθώ να θυμηθώ και άλλους απ’ την αγέλη των »λύκων» που εκλέχτηκε απ’ τους αφελείς για να υπερασπίσουν τα ιδανικά τους. Το πρώτο όνομα που μου έρχεται στο μυαλό είναι αυτό του Κωνσταντίνου Σέλτσα, απ’ τον ίδιο νομό, που διεκδικούσε τη Θεσσαλονίκη για τα Σκόπια και καλούσε τους »Μακεδόνες» να στηρίξουν το όραμα της »Μακεδονίας του Αιγαίου»…

Ήταν ο ίδιος βουλευτής που μαζί με άλλους συντρόφους του ζητούσε παλιότερα την καταδίκη της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, γιατί δεν αναγνωρίσαμε το σωματείο »Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού» στη Φλώρινα για χάρη των… »Μακεδόνων» οι οποίοι έχουν »μακεδονική» συνείδηση…

Φυσικά, όταν γνωστοποιήθηκε η ανθελληνική στάση του Σέλτσα, η τότε αριστερή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα »εποίησε την νήσσαν» προτιμώντας να δώσει κάλυψη στον φιλοσκοπιανό βουλευτή της και να αφήσει »ακάλυπτο» το Σύνταγμα… Το »φάντασμα της Σοβιετίας» καλά κρατάει εδώ, όπως βλέπετε, αν και συρρικνώθηκε στο ελάχιστο με τα χρόνια και στις χώρες ακόμα που εξέθρεψαν τον κομμουνισμό…

Ωστόσο ελπίζαμε και ελπίζουμε πως δε θα έβρισκε τον δρόμο για τα… δίχτυα της εθνικής μας ασφάλειας η εκ των ένδον αμφισβήτηση της ελληνικότητας της Μακεδονίας. Ελπίζαμε και ελπίζουμε να μην υπήρχαν και να μην υπάρχουν στο εκάστοτε κυβερνών κόμμα στελέχη που κόπτονται υπέρ της »μακεδονικής» μειονότητας αποδεικνύοντας κραυγαλέα πως οι »Εφιάλτες» καλά κρατούν και στη σύγχρονη Ελλάδα.

Καλά κρατούν λόγω άγνοιας του λαού που τους εξέλεξε και της εκτελεστικής εξουσίας που τους ανέδειξε σε υψηλόβαθμες θέσεις (από αναπληρωτές τομεάρχες ως Γενικούς Γραμματείς υπουργείων)… Μόνο που ήρθε η ώρα να εξοβελιστούν απ’ την πολιτική σκηνή της χώρας, γιατί αποδείχθηκαν αντί για προστάτες, υπονομευτές της εθνικής μας ασφάλειας, αφού συμμετείχαν σε γιορτές αλυτρωτισμού σε βάρος της ελληνικότητας της Μακεδονίας, σε βάρος των ιερών και των οσίων της, των αγώνων του ελληνικού έθνους για την απελευθέρωσή της. Και, επιπλέον, είναι υποστηρικτές της ελεεινής σκοπιανής προπαγάνδας περί »μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα»…

Η πολιτική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία στο παραπέντε δεν έδωσε στα Σκόπια την ονομασία της πρώτης επιλογής τους (Δημοκρατία του Ίλιντεν) λόγω των λαϊκών αντιδράσεων στην πατρίδα μας, οφείλει να ξεπλύνει τα απανωτά της εθνικά αμαρτήματα επί διακυβέρνησής της με το ξεσκαρτάρισμα στην κοινοβουλευτική της ομάδα των θιασωτών του Ίλιντεν και υπέρμαχων της αυτονομίας της Μακεδονίας.

Ας ειπωθούν επιτέλους τα πράγματα με το όνομά τους κι ας διαχωριστεί η ήρα από το στάρι στα κόμματα του Κοινοβουλίου μας και προπάντων σ’ αυτά που ονομάζονται εξουσίας, τα οποία εκπροσωπούν – εναλλάξ, σχεδόν – τη φωνή και το πρόσωπο της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Η Νέα Δημοκρατία είχε διαμηνύσει προεκλογικά, αν θυμάμαι, την αντίθεσή της στο να περιλαμβάνεται η λέξη »Ίλιντεν» στην ονοματολογία των Σκοπίων, γιατί παρέπεμπε σε αλυτρωτισμό.

Ως εκ τούτου, δε συνάδει εκείνη η ξεκάθαρη στάση της με την παραμονή σήμερα στους κόλπους της βουλευτή που συμμετείχε προ ημερών στις γιορτές για το Ίλιντεν στην Μελίτη χορεύοντας αλυτρωτικούς σκοπιανούς χορούς, από κοινού με πρώην και νυν βουλευτές άλλων κομμάτων, καθώς και ανθέλληνες του »Ουράνιου Τόξου», οι οποίοι κατέκλυσαν τη Φλώρινα με τυμπανοκρουσίες προπαγανδίζοντας ανά τον κόσμο – δια των παριστάμενων ξένων Μέσων Ενημέρωσης – την ύπαρξη »μακεδονικού έθνους»…

Η εκκαθάριση αυτή, έστω και ετεροχρονισμένη, θα κόψει τον βήχα των »παιδιών του Ίλιντεν» που ονειρεύονται »μακεδονικό έθνος» με λάβαρο τις Πρέσπες και θα στείλει αυστηρότατο μήνυμα στους αποδέκτες και τους μιμητές τους για την απορριπτική στάση της Αθήνας απέναντι σε αλυτρωτικού τύπου δηλώσεις ή συμπεριφορές των Σκοπιανών και των φίλων τους.

Δηλώσεις και συμπεριφορές που παραβιάζουν και την υπογραφείσα απ’ τους ίδιους ακόμα »συμφωνία των Πρεσπών», παίρνοντας θάρρος προφανώς απ’ την πολιτική ηγεσία τους (Ζόραν Ζάεφ), που πανηγύριζε… αλυτρωτικά σε ανάρτησή της: »Είμαστε όλοι παιδιά του Ίλιντεν- Κάθε μέρα είναι Ίλιντεν»…

* »Κρινιώ Καλογερίδου» (Βούλα Ηλιάδου)

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *