Σ. Ζαχαράκη: Με την έναρξη της νέας χρονιάς θα επαναλειτουργήσει το ολοήμερο

Τι είπε η Υφυπουργός Παιδείας σε συνέντευξή της στον Antenna για τις Πανελλαδικές και τις βάσεις, τον κορονοϊό και την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας, τις προσλήψεις εκπαιδευτικών, αλλά και τις αποκαλύψεις για το Μάτι

Για τους προβληματισμούς των μαθητών και την απόδοση τους στην Έκθεση και άλλα μαθήματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, μίλησε η Υφ. Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί», λέγοντας ότι προφανώς το θέμα ήταν από εκείνα που δεν ανέμεναν τα παιδιά, ώστε να ξέρουν καλά πώς να το διαχειριστούν.

Όπως προσέθεσε, προς τα τέλη Αυγούστου θα γίνει η ανακοίνωση των βάσεων, όπως κάθε χρόνο.

Απαντώντας σε αναφορές στον δημόσιο διάλογο για όσους έδωσαν Πανελλαδικές Εξετάσεις με το παλαιό σύστημα και άλλη ύλη, αναφορικά με το μικρό ποσοστό θέσεων στα ΑΕΙ που διατίθενται γι΄ αυτούς, η κ. Ζαχαράκη είπε ότι δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη, δεδομένου ότι τα ποσοστά προκύπτουν βάσει αλγορίθμου.

«Ήταν μια δύσκολη διαδικασία, κάναμε την δουλειά μας και μας αξιολογούν οι γονείς και οι μαθητές», ανέφερε η Υφ. Παιδείας, αναφορικά με το κλείσιμο και την επαναλειτουργία των σχολείων, λόγω του κορονοϊού.

Για το ολοήμερο σχολείο και την νέα χρονιά

«Είναι πολύ σημαντικό ότι δεν λειτούργησε πάλι το ολοήμερο σχολείο μετά το άνοιγμα των σχολείων. Έχουμε ήδη διασφαλισμένη την χρηματοδότηση για την επόμενη χρονιά, ώστε να λειτουργήσει το ολοήμερο σχολείο», σημείωσε η κ. Ζαχαράκη.

Όπως σημείωσε η Υφ. Παιδείας, «το βασικό σενάριο που «δουλεύουμε» αυτήν την στιγμή είναι της κανονικής επαναλειτουργίας των σχολείων από τις 7 Σεπτεμβρίου. Θα υπάρξει ταχύτερη ενημέρωση των αναπληρωτών για τις θέσεις που θα καλύψουν και έτσι θα υπάρξει ανάληψη καθηκόντων εγκαίρως και στις δυσπρόσιτες περιοχές. Εμείς ως υπουργείο Παιδείας θα είμαστε έτοιμοι να φέρουμε εις πέρας οτιδήποτε οριστεί από την Επιτροπή των ειδικών».

Σε ότι αφορά τα καλλιτεχνικά μαθήματα στα σχολεία, η κ. Ζαχαράκη είπε ότι οι αναφορές για κατάργηση τους ανήκουν στην σφαίρα τωn fake news, ότι μόνο ένα μάθημα σχεδίου απαλείφθηκε από το πρόγραμμα μαθημάτων, σημειώνοντας ότι θα υπάρχει ειδικό πρόγραμμα για μαθήματα και στο σχέδιο και σε άλλα, που αποτελούν και Ειδικά Μαθήματα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Για το Μάτι και τις αποκαλύψεις για προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών, η κ. Ζαχαράκη είπε ότι «υπάρχει μια εξοργιστική προσπάθεια συγκάλυψης, από μια κυβέρνηση που το βράδυ της τραγωδίας έδινε μια “παράσταση”. Είδαμε όλοι με φρίκη όσα αποκαλύπτονται, για την τραγωδία που βιώσαμε το 2018. Το θέμα δεν είναι πολιτικό», επισημαίνοντας ότι πρέπει να λάμψει η αλήθεια.

 

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *