Σχολεία: Τι είπε ο καθηγητής που δέχτηκε βίαιη επίθεση από γονέα

Σάλο έχει προκαλέσει η επίθεση γονέα σε καθηγητή στα Χανιά κατά την πρώτη ημέρα του ανοίγματος των σχολικών μονάδων. Σημειώνεται πως ο πατέρας που επιτέθηκε στον εκπαιδευτικό οδηγήθηκε ήδη στο αστυνομικό Μέγαρο Χανίων.

Η αφορμή δεν ήταν άλλη από τις μάσκες, αφού ο πατέρας του μαθητή ήταν αντίθετος με την υποχρεωτική χρήση τους στις τάξεις.

Η μαρτυρία του καθηγητή

Το θύμα της επίθεσης μίλησε στην ιστοσελίδα zarpanews.gr και αποκάλυψε πως φέρει πλέον δύο αυτοκόλλητα ράμματα στο πρόσωπο από την επίθεση του 39χρονου πατέρα.

«Στην πόρτα της αυλής του σχολείου στέκονταν δυο υποδιευθυντές και ένας ακόμα καθηγητής που μοίραζε τις μάσκες. Εγώ ήμουν πιο μέσα με άλλους δυο και επιτηρούσαμε» ανέφερε.

Όπως είπε, δεν είχε προηγούμενα με τον γονέα, καθώς έλειπε από το σχολείο τα τελευταία 5 χρόνια. «Να σημειώσω ότι έλειπα από το σχολείο 5 χρόνια και φέτος γύρισα, δεν γνωρίζω δηλαδή τα παιδιά» είπε ο καθηγητής του γυμνασίου στα Χανιά.

«Ξαφνικά βλέπω έναν μαθητή που μπήκε στο σχολείο χωρίς να φοράει μάσκα. Του φώναξα και του είπα να βάλει μάσκα. Αυτός είπε ότι “μάσκα δεν βάζει”. Απάντησα ότι σε αυτή την περίπτωση πρέπει να περάσει έξω από την αυλή» διηγείται ο καθηγητής.

Αυτό που ακολούθησε ήταν η επίθεση του γονέα, που συνόδευε το παιδί, χτυπώντας τον με τα χέρια στο πρόσωπο. Ο καθηγητής κατέθεσε μήνυση και ο γονέας οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων το απόγευμα της Δευτέρας.

Τι λέει ο πατέρας

Ο πατέρας πάντως του μαθητή εμφανίζεται αμετανόητος για όσα έκανε, μιλώντας στο MEGA. Ο 39χρονος παραδέχτηκε ότι χτύπησε τον καθηγητή, επειδή προσπάθησε να δώσει μία μάσκα στο παιδί του για να μπορέσει να μπει στο σχολείο.

«Πάει να μπει ο γιος μου μέσα εκεί που ήταν τα άλλα παιδάκια με τις μάσκες και τον αρπάζει ο καθηγητής και του λέει ‘πάρε μάσκα’. Και του λέει το παιδί μου ‘εγώ δεν θέλω μάσκα, δεν φοράω μάσκα’. Και το πιάνει το παιδί μου από το χέρι και του επιβάλει να βάλει μάσκα» λέει και προσθέτει:

«Τρόμαξε το παιδί μου και φοβήθηκε. Μου λέει ‘δεν θέλω να ξαναπάω σχολείον. Φοβήθηκε το παιδί μου και το είδα κλαμμένο και του έπαιξα μια κουτουλιά».

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *