Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τα Βαρώσια

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα για το ζήτημα των Βαρωσίων μετά την προσφυγή της Κυπριακής Δημοκρατίας ως απάντηση στις εξαγγελίες Ερντογάν για άνοιγμα μέρους της περίκλειστης πόλης.

Όπως ανέφερε ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, στις δηλώσεις του με το πέρας της συνάντησης με τον Νίκο Δένδια, η Κύπρος ζητάει συγκεκριμένη αντίδραση από πλευράς διεθνούς κοινότητας, ενώ η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας αναμένεται ότι θα κρίνει και την αντίδραση της ΕΕ στο ζήτημα.

Από τον δυναμισμό της αντίδρασης της διεθνούς κοινότητας θα εξαρτηθεί όχι μόνο το αν θα καταφέρει η Τουρκία να προχωρήσει στα νέα τετελεσμένα, αλλά και η αναζωογόνηση της προοπτικής επανέναρξης των συνομιλιών του Κυπριακού που παραμένει ο πρωταρχικός μας στόχος, υποστήριξε ο κ. Χριστοδουλίδης, τονίζοντας ότι χρειάζεται να είναι ξεκάθαρα τα μηνύματα της διεθνούς κοινότητας.

Όπως μεταδίδουν τα κυπριακά ΜΜΕ, ο Κύπριος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι με τον κ. Δένδια είχαν την ευκαιρία να αξιολογήσουν τα δεδομένα και αντάλλαξαν απόψεις για τα επόμενα βήματα, κυρίως σε ό,τι αφορά στην αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις τελευταίες τουρκικές προκλήσεις, η οποία θα πρέπει να αντιδράσει άμεσα και αποφασιστικά και η αντίδρασή της να έχει συγκεκριμένο περιεχόμενο.

Επεσήμανε ότι στόχος των κινήσεων της Τουρκίας είναι η προώθηση της δημιουργίας 2 κρατών στην Κύπρο, ενώ αναφέρθηκε και στον σημαντικό αριθμό διπλωματικών επαφών, οι οποίες άρχισαν χθες και συνεχίζονται και σήμερα.

“Οι επόμενες μέρες θα είναι καθοριστικής σημασίας για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα”, ανέφερε καταληκτικά ο κ. Χριστοδουλίδης, ευχαριστώντας τον Νίκο Δένδια για τη συνδρομή της Ελλάδας στις διπλωματικές προσπάθειες αναχαίτισης της τουρκικής προκλητικότητας.

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *