Συνάντηση Ιερώνυμου με την Κεραμέως αύριο Παρασκευή

Στο υπουργείο Παιδείας θα μεταβεί, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του newsbreak.gr, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος την Παρασκευή.

  • Από τον Αντώνη Τριανταφύλλου

Η επίσκεψη και συνάντηση με την Νίκη Κεραμέως θα είναι εθιμοτυπική και ανταποδοτική αυτής που είχε πραγματοποιήσει η νέα υπουργό Παιδείας τον περασμένο Ιούλιο, λίγες ημέρες μετά τον διορισμό της. Τα μέτωπα πολιτείας και Εκκλησίας είναι αρκετά και ο κ. Ιερώνυμος και η Εκκλησία της Ελλάδος θα πρέπει να βρουν εκ νέου τον βηματισμό με την νέα κυβέρνηση.

Η νέα κυβέρνηση έχει διαβεβαιώσει ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στο μισθολογικό καθεστώς των κληρικών, κάτι που παραλίγο να προκαλέσει μείζονα πολιτική και εκκλησιαστική κρίση, όταν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και το Μέγαρο Μαξίμου επιχείρησαν να μεθοδεύσουν την έξωση των κληρικών από το ενιαίο μισθολόγιο.

Βεβαίως, υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να υπάρξει κοινή συνεννόηση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη διοίκηση της Εκκλησίας όπως η διαχείριση και αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, όχι όμως επιχειρήθηκε να συμβεί μέσα από την ανίερη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου, αλλά ίσως στον άξονα της παλιάς συμφωνίας Αρχιεπισκοπής-πολιτείας που χρονολογείται από το 2014 επί κυβέρνησης Σαμαρά.
Επιπλέον, υπάρχουν το ανοιχτό μέτωπο του μαθήματος των Θρησκευτικών, αλλά και η ανάγκη βελτίωσης και εκσυγχρονισμού της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης.

 

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *